Три семинара по фамилна психотерапия – есен 2018

от arebe magare на 27 септември 2018, 01:19

 

През месец септември и октомври 2018 ще се проведат три семинара от поредицата “Системното
мислене в практиката на помагащите професии”

Напускането на дома и кризата в семейството
Дата: 20 септември 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 14 септември 2018

Партньорството, без което не можем. Системен подход към двойките.
Дата: 04 октомври 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 28 септември 2018

Какво е сериозна степен на дисфункция според системната епистемология.
Дата: 18 октомври 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 11 октомври 2018

Всички семинари се провеждат в четвъртък, от 10 до 16 часа на адрес: град София, ул. Княз Борис Първи No 122, етаж 2

Такса участие в един семинар: 60 лева (ако таксата се заплаща от организация – 80 лева); такса за участие в два семинара 100 лева (ако таксата се заплаща от организация – 120 лева); такса за участие в трите семинара – 140 лева (ако таксата се заплаща от организация – 160 лева).

Максимален брой участници – 15. Регистрирането за семинарите приключва при запълване на бройката.

Семинарите са конструирани така, че имат своята завършеност, но същевременно ще се признават, като част от тригодишната тренинг програма на ПИСЕЛ Фамилно и брачно консултиране.

За повече информация и записване pisep.institute@gmail.com и 0896 753837.

Водещ: Валентина Маринова, фамилен и арт психотерапевт, преподавател към Тренинг института по фамилна терапия на ПИСЕЛ. Валентина Маринова има повече от 15 години опит в практикуването на системен подход в различен контекст: психотерапия, социална работа, превенция и психо-социална рехабилитация. Преподавател в програма Фамилно и брачно консултиране на Психотерапевтичен институт по социална екология на личността и програма Арт терапията като метод в консултирането, превенцията и рехабилитацията на Българска асоциация по арт-терапия. Доктор по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски”. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в
България.

Напускането на дома и кризата в семейството.

Във възрастта на порастването на децата и отделянето им от семейството възникват едни от най-упоритите и трудни проблеми за родителите. В семейната терапия често родителите търсят помощ именно по повод на тази „голяма” и непреодолима понякога с години криза. Семинарът ще представи работата на водещия със семейства, в които има тийнейжър, употребяващ психоактивни вещества. Ще се спрем и на огромния принос на бащата на съвременната психотерапия Милтън Ериксон за разбирането на процесите на криза и оздравяване в семействата.

Партньорството, без което не можем. Системен подход към двойките.

Според краткото и станало емблематично определение на Патрисиа Лав „добър родител означава добър партньор”. Как това познание можем да го използваме в практиката и защо толкова млади, съвременни двойки срещат трудности в партньорските си отношения. В семинара ще се отработи случай чрез ролеви задачи и примери от практиката.

Какво е сериозна степен на дисфункция според системната епистемология.

В семинара ще направим паралел между дисфункционалните семейства, групи и общества според класификацията на английския психотерапевт и психиатър Робин Скинър. Уникалният принос на Създателите на Психотерапевтичен институт по социална екология на личността към психотерапията (Румен Георгиев и Женя Георгиева) в България се състои в това, че помагат за дълбокото осъзнаване на дисфунциите на обществения контекст и тяхното отражение върху семействата, индивидите и двойките, с които работим. Това дава нови перспективи към психотерапевтичната работа и отваря възможности към промяната, които иначе би било трудно да видим и използваме.

 ПИСЕЛ  
http://pisep.org