avatar

Видео уроците по биология-хит на ICT DAYS

Интерактивните уроци по биология и здравно образование на учителя Дамян Дамянов бяха представени на ICT DAYS - националната конференция „Информационните технологии за новото образование”, организирана от БАИТ. В конференцията участваха учители  и директори от цялата страна. Събитието имаше за цел да представи новости в преподаването с използването на информационни и комуникационни технологии.

199 ОУ беше представено с интегрирания уебсайт на училището. В рамките на представянето пред повече от 150 участници беше показан електронния дневник и неговите функционалности, електронната обучителна система Докеос и интерактивното видео - уроци по биология на Дамян Дамянов.

С презентацията си г-н Дамянов запозна участниците с  новите педагогически   техники  за повишаване на интереса на  учениците към биологията,  както и въздействието, което имат нетрадиционните  уроци върху немотивираните ученици. За пример той даде статистиката за посещенията в сайта за обмяна на видео файлове VBOX7, според която само за 24 часа след публикуването на електронния урок, той е бил посетен повече от 100 пъти. Интерес предизвикват коментарите на учениците, които споделят: „е, това е да си научиш урока във VBOX7”, „Поздравления!!! Чудесно и мнооого ценно видео!”„Очаквам с нетърпение нови клипчета”.

Чрез въвеждането на електронния дневник, онлайн бележника на ученика, както и с прилагането на различен подход на преподаване и оценяване, ръководството на 199 ОУ поставя ново начало в живота на училището. То е базирано на новите предизвикателства в управлението на училището и реалността-конкуренция, намаляващ брой ученици и делегирани бюджети.