avatar

SOS - СЦЕНАРИЙ!!!

Здравейте, колеги!
Обръщам се към вас с молба за съдействие и може би някоя по-добра идея.За какво всъщност става въпрос? На мен и една колежка се падна нелеката задача да направим сценарий за юбилеен  концерт, посветен на 100г.училище. Важното събитие все още е далече - чак през м.май, но уви, трябва да се действа бързо, за да успеем навреме! Аз , разбира се, и преди това бях писала сценарий и го приех наистина без особени притеснения. Когато написах черновата, се събрахме с колежките и всички бяха запознати със съдържанието му. Не се изказаха нито похвални думи, нито пък се отрече нещо. Впоследствие обаче разбрах, че всъщност директорката ни имала съвсем "друга идея в главата". Честно казано това направо ми уби желанието да продължа. Въпреки всичко, реших да завърша сценария и да го представя още на 10.04. А не беше напълно готов, защото някои "приближени" все още не знаеха с какво може да участва класът им. Оказа се, че ще имаме доста разногласия, макар аз да съм прекалено търпелив човек.
Аз доста се отплеснах, но все пак въпросите ми са:
1.Когато още в началото има знаменна група, трябва ли водещите да казват нещо от рода:"-За внасяне на знамето, моля станете!"
2.Когато влиза тази знаменна група, не трябва ли да звучи "Походен марш" и откъде да го смъкна?
3.Когато концерта е в две части - официална и забавна, къде е най- уместно да са приветствията от директора и гостите?/Аз мисля, че поне в края на І част, а не в края на концерта,когато ще се вихри хоро на сцената.Ако греша, кажете./
4.Кога ще трябва да се изнесе знамето?
Засега това са ми въпросите.Останаха такива дребни детайли, но трябва да изгладя почти всичко. Предварително ви благодаря за оказаното съдействие!