avatar

„Какво преживях в трети клас? – съчинение по избрана тема

… Или защо казваме, че децата са сладки :)

Моя колежка и приятелка сподели, че една нейна ученичка написала такова съчинение, че въпреки допуснатите грешки, оценката е отличен. Учителката се е смяла с глас на прочетеното и именно заради въздействието оценката е напълно мотивирана.

Прочетете съчинението, за да се усмихнете и вие. За да ви е по-лесно при четенето, съм го преписала, но без някои грешки.

Какво преживях в трети клас?

Съчинение по избрана тема



Ето как започна трети клас.

В началото се притеснявах през цялата година. Не беше трудно. Бях много лоша, а след два-три месеца станах цвете за мирисане.

Имах от втори клас приятелка, най-добрата – Елеонора. Един път тя ми изкълчи пръста, но от това ме боля и плаках.

С Биън бяхме добри приятели. Карах се с него, но един ден след училище се карахме, и той взе китайска сила, която е научил, и с юмрук ме удари право в ръката. Имаше синка, а когато ме удари, аз започнах да плача. Той е китаец, малко е гаден, но се сдобрихме и днес играхме на федербал.

С Ели и Биън беше забавно.

А преди казах на едно ромче, в трети клас, в началото, грозна дума и съжалявах. Тогава бяхме на двора и госпожата ме наказа. Стоях и гледах децата как играят. На другия ден си станахме приятелки, а после си отиде.

Първо бях седнала на чина с Красимир, а после с Кико, накрая с Илиян и сега съм с него на един чин.

През годината Адрияна ми риташе раницата. Един път казах на госпожата. Тя я пита защо ми рита раницата, а тя каза, че без да иска.

И това преживях в трети клас.


А това е сканираният вариант.