avatar
0 0 гласа

Защо протестирам

Протестът е на хората. Не е купен, не е платен. И аз бях там, с жена ми, с детето. Борим се срещу корупцията, която се усеща от всички. Живея в София, град с почти 2 млрд. бюджет, а вървя сред разхлопани плочки, отвсякъде виждам мизерия, прах, мръсотия. Отивам в Скопие, Белград, селце в Турция. Виждам подредено пространство, засадени цветя, дори и между двете платна на магистрала. А в градовете - ред, цветя, чистота. Оператор на машина минава и чисти, а не съгражданки с метли, които само вдигат прах, но гласуват верно за който е нужно. И това са държави, които не са в ЕС. Които нямат такива бюджети. А в София - съсипия. Капманийно облагородяване. Кампанийно се прави нещо. Още 30 години и мога да дочакам в Люлин да направят нещо, така че да мязаме на Скопие, Белград, хайде, Чаканале ако щете. Все градове в държави, които уж са зад нас. Нашата държава е обхваната от корупция. Данъците, които плащаме отиват някъде другаде, а не там, където парите са нужни. Участваме в кампании за събиране на капачки, дори държавата участва в Българската Коледа, за да събира пари за деца, които са в отчаяна нужда... А същевременно харчим милиарди за стадиони, самолети, кораби... Дори не знаем колко е комисионът за тях! Графът? Улица, която знам от малък. Ей такъв фъстък! Кара колело по улицата с хралупата... Днес е обект на специализирани консилиуми на БАН - като как да се взима завоя от трамваи. Как влияе топлината на фугите и разширението на материалите. А плочките, а пейките, а ограничителите... Милиони. А Западен Парк? Смениха му табелата веднъж с нов срок за откриване, после тихомълком махнаха табелата. Детето постоянно ме пита, защо не караме колела заедно, ми обикаляме постоянно училищния двор? Защо ли? Защото не мога да нарамя на колата три колела. А с метрото става много скъпо, мое мило дете. За да ида до Борисовата градина с колелата трябва да платя 19.20 лв с метрото, а на колата не мога да накача всичките. Въобще да обясняваш нещо такова на дете си е откачена работа. Гледа с широко отворени очи и пита ЗАЩО? Защо ли... Ами защото, мило мое дете, паркът до нас е разоран, ти беше бебе, когато почна ремонта, днес ме питаш защо е разоран... Как да отговоря? А през това време някои хора се радват на стабилни доходи... Утре паркът ще бъде застроен, неусетно ще остане само спомена за него. И днес същия този прокурор, който беше избран без конкуренция твърди, че съм купен. Ами не съм купен, г-н Гешев. Напротив, писна ми от корупцията, която прокарваш, ти и Борисов! Боря се за бъдеще на моето дете. А ти за какво се бориш?
И друго ще кажа. Тъжно ми е, че виждам приятели, познати, роднини дори, които са като зомбита. Държат се сякаш живота им зависи от това Борисов да е на власт. Те са върли антикомунисти, мразят всичко руско, вярват до мозъка на костите си, че протестиращите искат да прокарат руски интереси, а също че сме и малко или много комунисти. Не, не сме. Нито сме комунисти, нито сме русофили, нито сме прости. А Бойко е комунист, който отказва да се откаже от книжката си и напуска системата на МВР преди години заради това свое мнение. Та антикомунист ли е Бойко? Държавни бензиностанции? Държавна агенция за язовирите? Влече го държавното, то се види! Та какъв е той? 
Отказвам да живея в такава обсебена, мафиотска държава. Не искам такова чалгарско бъдеще за детето си. Не искам комунисти, ДС-ари, БСП-ари, мафиоти да ме управляват. Но съм против сегашната система. И да, не съм нито комунист, нито русофил. Аз съм просто един човек, който не търпи несправедливост, а последните 10 години тя е навсякъде! Така че мили мои приятели, бъдете живи и здрави! А тия които сляпо повтарят мантрите на ГЕРБ, съжалявам, но не ви заслужавам!