Свинска смърт

от micromax на 07 януари 2006, 19:51

Категории: Смях до дупка! :) - Коментари - Новини - Хапка и пийка - Семейство - Нещата от живота - Култура и изкуство - Забавление - Събития - Интересни линкове - Приятели - Купон
Етикети: веселба , интересно , смърт , свинска , любопитно

 

Днес имам имен ден, но това не попречи през деня да сам на заколването и разпарчаляването на едно прасе. Бяхме общо 3ма именници. Четвъртият не можа да дойде заради натрупалият сняг :) Че отидохме ние до село Радево(Новозагорско) да помогнем на дядото и бабата на вуйчото да си оправят прасето. Отидохме. Малко позакъсняхме. Почерпахме се за именните дни. Пихме по една ракия за згряване, после по едно кафе за сабуждане (преди това вече бях изпил 2 кафета в къщи, щото много ми се спеше.) Че започнахме ние да го оправяме животното. Аз по принцип съм помощник мезаджия, но този път гледах да не се мазня много за да мога да снимам. Помагах главно с поливане на вода. И за мезето помогнах де, но този път не бях плътно до него. Беше много весело. Касапите бяха големи купонджии. Бяхме аз, бащата, вуйчото и ванко(сина му), чичо Тоти, чичо Дечо и Старшито. Ама майстори хората. Бързо го оправиха. Ядохме, пихме(аз почти не пих). По едно време нямаше как да не помогна и се умазних целия и спрях да правя снмки. Няма да разправям какъв е обичая. Най-добре вижте снимките, които са подробно коментирани.

Че като оправихме прасето влязохме вътре да се наядем. Ама аз нали бях помощник мезаджя и се бях наял с мезе и не бях гладен. Изпих само няколко чаши безалкохолно и гледах ТВ. (Бях в друга стая отделен от останалите касапи ,защото не ми се слушаше гирлотията поради причина, че много ми се спеше). По едно време с братчеда (Ванко) излязохме да се разкарваме из селото и тогава направих снимките със залезите. Паднах по един баир в снега. После като се изкачихме ме обрули вятъра. Като се прибирахме и разбрах, че ботушите ми се били напълнили със сняг и чорапите ми бяха малко влажни. Но беше толкова весело, че не го усещах.

После се прибрахме по къщята по-навреме, че имаше много именници и трябва да празнуваме. А сега ето и снимките:

http://gallery.bglog.net/gallery/v/micromax/PigDeath 

Първо да ви предупредя, че има няколко по-анатомични снимки. Но смятам, че ще Ви е интересно. Голям кеф ми прави да обяснявам на американците този ритуал. Те горките не могат да го проумеят. Но това е тема на друга история. Сега бързам. Радвайте се на снимките.