Модните експерименти - креативност на поколенията

от christafashion на 21 декември 2018, 19:46

Етикети: мода , креативност

 

Модните експерименти са присъщи за днешните тийнейджъри, както са правили и предишните поколения показвайки своята креативност, правейки от старото ново. Историята помни изключително интересни варианти: например на блузи, които са били преди това рокли, чанти, зимни дамски якета или нещо друго. Често със зашиването на малки детайли като връзки, копчета и други старата заживява нов живот с нов фасон и си възвръща загубения статус в гардероба. По този начин дрехите и техните притежатели се подмладяват и се превръщат в неповторими.

Модните експерименти се извършват с най-различни материали и материи.

Една от най-благодатните материи за уникалния аутфит е дънковия плат. Дънките разтопиха леда. Те се появиха на модния подиум ненатрапчиво,но се наложиха почти във всички сфери, свързани с дизайна. Познатата задна част с джобове отдавна може да се види по чантите и често представлява първия дизайнерски похват на ученичките, които искат сами да създават имиджа си. До скоро тези чанти се изработваха в къщи, но вече може да се видят и по бутиците. Този характерен заден джоб вече се появява и на калъфките за възглавници, по подвързиите на тефтерите и на много други неочаквани места.

Един романтичен и носталгичен модел на бална рокля е направен от 42 чифта избледнели дънки Levis/ Gary Harvey Denim Dress/. Летни ботуши, обувки и сандали от дънков плат трудно бихме могли да направим сами, но благодарение на простия факт, че дънковия плат е винаги наличен, те винаги могат да се намерят в магазините. Може да останете изненадани от него по мебели като фотьойли, табуретки, и тапицирани столове.

Чантите са много благодатни за модно експерименти. Често цялата чанта представлява необикновен аксесоар, върху който се приковава погледът. И как това да не е така, ако тя е направена например от футболна или баскетболна топка или като резултат от съединяването на две грамофонни плочи.

Шапките, кръглите очила, както и чантите винаги са били особено вдъхновение за мечтата на модните дизайнери. Често на главите на моделите могат да се видят клетки за птици, чинии с бонбони,гнезда и други украшения.