Как да се съберем всички в градския транспорт?

от Teri на 15 май 2007, 22:05

Категории: Забавление
Етикети: бойко борисов , йога , градски транспорт , автобуси , сос

 
Общинските съветници от СОС (Столичният общински съвет) гласуваха в пленарна зала ново предложение, което цели да направи пътуването в градският транспорт по-ефективно и съответно по-евтино. Така според Милор Михайлов щели да се спестят средства и дружеството да бъде изведено на печалба. Според зам. кметът Герджиков, само така Столична Компания за Градски Транспорт (СКГТ) може да преживее в конкурентните условия, в които се намира в момента, след като страната ни от 1-ви януари стана член на Европейският Съюз.
Предложението е инспирирано от миналогодишното посещение на делегация на СОС, предшествана от кметът Бойко Борисов, Милор Михайлов и Минко Герджиков до Индия. Там делегацията се запознала с индийското ноухау в транспорта, което послужило за модел при изготвянето на българският вариант. Идеята се основава на принципа - колкото повече пътници побира един автобус, толкова повече са извозени.
"В момента пътниците се возят неефективно. Стърчат от вратите на автобуса и шофьорите се оплакват, че не могат да затварят вратите. Това трябва да се промени!" - Коментира Милор Михайлов малко преди да бъде гласувано предложението.
"Правителството не отпусна парите, които София е произвела и поради това се налагат икономически мерки за целесъобразността на транспорта" - заяви Бойко Борисов преди да влезе в пленарната зала на СОС.
Авторите на проекта разкриха детайли от него. Идеята се основава на уменията на индийските йоги да прибират части от тялото си, както и да ги разкачат от трупната си част.
"Всичко се постига с концентрация!" - подкрепи предложенито Борисов и нагледно щракна с пръсти.
По-нататък авторите на проекта развиват идеята си, напомняйки, че човешкото тяло с концентрация и медитация може да стане достатъчно гъвкаво, че пътникът в градският транспорт да може да заема място вместо за един човек, да заема два пъти по-малко.
За пример пред общинските съветници те прожектираха диапозитиви, на които нагледно представиха преимуществата на идеята си:

Изображението „http://www.india.ru/india/yoga/yoga1.jpg“ не може да бъде изобразен, защото съдържа грешки.Изображението „http://www.intersport-fitness.ru/files/Image/instructor/gitendra-das-article/gd_1.jpg“ не може да бъде изобразен, защото съдържа грешки.

Според тях, този човек заема една трета от мястото, което би заемал прав. Съветник от квотата на ССД, неразбрал, че групата му е напуснала демонстративно заседанието в знак на протест на планираното за вдругиден разискване на грешките на ССД, оптимистично заяви, че трябва хората с бирени коремчета да плащат по-висока цена на билет, защото не е справедливо те да заемат повече място в превозното средство от другите вталени пътници.
Съветник от ДСБ контрира, че вталените пътници са такива именно заради управлението на БСП, а съветник от квотата на Атака се изказа негативно срещу пътуващите безплатно в автобусите контрольори.
- Кой ги проверява тях за билет, питам аз? - зададе въпрос съветника на Атака и след като не получи отговор си седна на мястото и демонстративно заспа с шумно хъркане.
До края на заседанието съветниците дооформиха новата наредба, като записаха в нея, че общината ще насърчава посещенията на курсове по йога за социално слаби, инвалиди и майки с 3 и повече деца. Отпадат безплатните карти за пътуване на ветераните от Освободителната война и се начисляват глоби в размер на десет билета за пътуване на онзи пътник, който не свива биреното си коремче по време на пътуване. За целта, пътниците изпитващи затруднения с упражението ще могат да разчитат на висящи от дръжките специално колани (с вграден Космодиск, предоставен любезно от Телешоп България), с който да ги пристегнат.