Анти-терористичен закон в UK

от denijane на 12 юни 2008, 12:45

Етикети: терор , обединено кралство , патриотичен акт

 
Мислите си, че само в САЩ има патриотичен акт? Вчера Гордън Браун е прекарал закон за тероризма според който английските полица имат право да задържат без обвинения за 42 дена. Браун е искал да са 90, но не му се отворил парашута. И всичко това, ако властите имат ПОДОЗРЕНИЯ за връзка с терористи.

 Само не знам дали е прокарал и закона за хибридните ембриони, не го споменаха по ЕвроНюз.

Моето мнение? Не съм съгласна да се жертват човешки права в името на параноята и терора. Точно това е целта на терористите. Да унищожат света, който те не харесват и да го заменят с нещо, което те разбират-свят на хаоса и страха. Свят, в който хората които им плащат, ще постигат дори по-лесно целите си. Защото паникьосаният човек е най-лесно манипулируем. Няма нужда от обяснения, просто му кажи, че има бомба и ще гръмне, който трябва.

 
За мен, подобни закони не борят тероризма, а създавата оръжие за политически и частни интереси в полицията увеличавайки правомощията, без да създават правилните правни и законови рамки за това. Дава им се сила, а не им се иска отговорност. Хайде познайте до какво води това.

Бих сложила едно Хаха и на това заглавие от уважение към Вучков, но положението е твърде неприятно за това. Уви...