Щорите, които спират студа през зимата

от vencislava на 20 март 2018, 13:43

Категории: Технологии и предприемачество
Етикети: обзавеждане , интериор , енергийна ефективност

 
В месеците, в които студът навън ни задържа повече вкъщи, ни се иска домът ни да се превърне в топло и уютно място. Много често обаче студът е неканен гост, който удобно се настанява в хола или спалнята. За да го държим навън, където му е мястото, можем да използваме удобни, дълготрайни и издръжливи на климатични промени щори, които изолират студа и не му позволява да проникне в домовете ви. 

Видовете енергийно-ефективни щори

Външни ламелни щори

Външните ламелни щори са с хоризонтално разположение. Чрез тях в помещението, в което са монтирани, може да се пусне толкова светлина отвън колкото е необходима, като има възможност да се направи пълно засенчване. Едновременно с това се осигурява напълно изолиране на външните температури и задържането на желаните градуси вътре.

Тъй като са външни много хора биха се запитали дали настъпват промени в тяхното състояние заради климатичните условия. Щорите обаче са направени от материал, който не позволява на времето да им влияe и те запазват както цвета и формата си, така и функциите си. Светлоотразителните свойства, които притежават, спомагат за отблъскването на UV лъчите и това позволява отдаване изцяло на почивка или спокойно отдаване на работа в помещенията, които сте избрали за работа.

Ролетни щори

Вторият вид щори се наричат външни ролетни щори. Те от своя страна се делят на два подвида – PVC и алуминиеви.

  • PVC щорите са само с ръчно задвижване и предлагат топло- и шумоизолация, но на малко по-ниско ниво от алуминиевите щори.
  • Алуминиевите щори са изградени изцяло от алуминиеви компоненти и ламели, които гарантират високо ниво на топлоизолация и регулирането на силата на шума отвън и количеството светлина, която да прониква в помещенията.
Начините за задвижване и управляване се свеждат до два – ръчен и механизиран. Механизираният начин се осъществява чрез електромотори, които често са задвижени от бутон, чрез дистанционно или чрез апликация, инсталирана на вашият смарт телефон. Все по-често възникват нови и удобни начини за управление и задвижване на щорите като например различни датчици.
Външните ролетни щори са определени за изключително функционални в това да защитават помещенията от светлина и да контролират топлината през зимата и поддържането на по-ниски температури през лятото.

Обобщение

Предимствата на външните щори могат да се обобщят в няколко основни точки. Те са удобни както за дома и офиса, така и за всички помещения, в които искате да контролирате качеството нивото температурата. Създават стилен дизайн от външната страна на сградата и създават усещането за сигурност, тъй като няма видимост към вътрешността на дома.

Осигуряват шумоизолация и допринасят за спестяване на разход за електроенергия, тъй като през зимата предпазват от студа, съответно ресурсите за отопляване се свеждат до минимум. Също така са направени от материал, които издържа на климатичните условия, което им осигурява по-дълъг живот. Наличния набор на цветова гама и материал, от които са изградени, щорите са изгоден и дълготраен артикул, в който си заслужава да инвестирате.