Колко много събития

от micromax на 06 април 2006, 22:37

Категории: Смях до дупка! :) - Коментари - Новини - Нещата от живота - Невчесани мисли - Размисли - Ежедневие
Етикети: microsoft , раждане , котка , vista

 
Драги ми блогерчита
Първо здравейте. Второ пригответе се за много четене (ако ви се чете де).
Защо много четене? Ами 2 седмици нямах нет и натрупах доста материал. Сега да видим колко си спомням от него. Започвам в нехронологичен ред:
Ами бях на презентация на Майкрософт в университета. Първо трябваше да представят новият виста. После пък излезе една кака и каза, че щели да оставят вистата за накрая, защото всички щели да си отидат след като я представели.  Говориха за сикуел (така казвали на SQL) и за новият ISA сървър и дойде ред на прсловутата виста. Иначе предните лекции бяха на доста високо ниво и в по-голямата си част интересни и увлекателни. Майкрософт бяха избрали някакъв лектор, който буквално им подкопа авторитета. Държа се арогантно, караше се с хората, обиждаше ги... И постояно повтаряше, че във новия уиндоуз имало много готин сърч. Сигурно след няколко години няма да си спомням какво толкова се е казало за тази презентация, ама този лекотро, обезтелно ще го помня още дълго време.
На предишните презентации на гиганта даваха едни анкетки, в които можеш да оценяваш лекторите. Ама точно на тази не дадоха нищо подобно. Сигурно са преполагали какви ще са резултатите...

Малко преди тази презетация се бях прибирал в къщи. Тогава научих за следната интересна история: Имаме си 1 мъжки котак. Ама този мъжки котак взел че го раздавал любовчия и направил няколко котенца на котката на комшията.  Той като подари едно котенце на Леля ми.(Тя живее на втория етаж на къщата ни). И тъй, като сме в една и съща къща все едно, че вече имаме 2. После комшийката почина и котката се пренесе да живее в къщи. Ама тя на 1 година ги ражда по 2пъти и то по много. Главния виновник е пак нашия котак. Че като се случи някой път да не можем да раздаваме котенцата и ги оставяме. Така в момента имаме 5 котки. Като разбрахме, че женската е отново бремена решихме да я дадем на едни познати в едно село на около 10-15 км от Нова Загора. Да ама тя взе че се върна....  Хванала си пътя и след една седмица супер уморена мяука на вратата. Пуснали я. Тя пила много дълго време вода и легнала да спи. Спяла цял ден...
Това беше втората истори. Сега 3-тата е пак със същата котка
Ами прибирам се тази седмица отново в Нова Загора. Сестра ми е луда по котките. Дава им да спят в стаята ни. И спинкам си аз една вечер. Усещам как котката се навира в мен. Ама усещането е подобно все едно че някой ми я навира на сила под юргана. И в просъница викам на сестрата да остави котето на мира и да го слага под юргана ми. По едно време тя се събужда и казва, че не го прави. Тогава поглеждам под завивката ....и чудо... котката ражда. Под юргана ми, точно до мен. Голям майтап ако не се бях събудил. Че казвам на сестрата, че котката ражда. Тя скача, донася някаква хавлия. Взе котката, а маника таман излиза изпод упашката. Тя мяйука. Аз се чудя дали санувам, а сестрата какво да прави. Картинка. Ама преместихме бъдещата майка. Тя си роди котето. Ние гледахме как става номера. Аз снимки правих. Ако някой ги иска ще му ги пратя. Да драсне някой ред.След като се облиза хубаво решихме,че вече няма да ражда. Загасихме лампата и легнах да спя. И по едно време котенцето измяуква. Котката мяука все едно че се кара и 2мата тупват на юргана върху мене. Поизцапаха го малко. Тогава сестрата взе един кашон. Навряхме малкото и майка му и ги занесохме на едно място във двора, където обикновено котката ражда. На другия ден видяхме, че се е родило още 1 котенце. По-късно вечерта 1-вото изчезна някъде и сега имаме само 1 малко котенце. Ако някой го иска отново да ми пише 2-3 реда. Трябва да има път към Нова Загора :)
Това беше шока за мен от тази седмица

Миналата седмица поличих много тревожен мейл.
spisanie.com вече е платено.Ако не знаете какво е.Това е онлайн издание, което е във формат пдф и пишат за оупън сурс общността или за програмиране. С интерес го следях и четях. Но вече няма... Трябва да си плащаш. Дори като техен абонат имах предимство да ги закупя за по-ниска цена. Да ама в този мейл не се споменава на базата на какво го правят платено.Казват, ако искам мога да си поръчвам статии за които да пише. Ама аз не искам да поръчвам а просто да чета... Кофти, ама това е ситуацията в БГ. Сигурно си имат причина. Поне да я бяха споменали. Щяхме да ги разберем.

Друга новина, която пак ми направи впечатление е, че са хванали във Варна ако не се лъжа някакъв от MIT,който продавал устройство за правене на фалшиви кредитни карти. Те сигурно нямало да го хванат, ама той като коректен производител отишъл да преподава курс по разяснение как се работи със машинката му. Гледайте как се прави бизнес. Ама да беше измислил нещо по-легално човекът...

Забравих да спомена, че си взех и изпитите за пореден път де :) Дори по математика за първи път имам 5 :) Жалко, че това е последната математика, която учим. Точно взе да ми харесва и... Сега ме чака нов триместър с нови изпити. които ще се опитаме да изтелгим и да ги вземем по рано заради заминаването ми в Америката.

Докато пишех това и слушах мача на Левски. Сега точно започва второто полувреме. Засега нашите водят с 1:0. А дано ги бием. Сега съдята от Англия го няма, което ми напомня за част от коментара по време на миналия мач: "Изключтелно странен човек е ангичанина. Господ му взел достатъчно вече, дано той спре да взема от Левски."