Песовете или хората

от plankov на 06 април 2010, 21:49

Етикети: българия , общество , хора , животни , жестокост , насилие , ценности , хуманност

 
Тея дни ми се продъниха ушите да слушам за най-известното вече куче у нас, при това съвсем българско, а не Рекс, Ласи и тн. Имаме си наш, собствен национален герой - Мима

Живеело кученцето в Дряново. Дали било безстопанствено, дали имало добър стопанин, дали било зло, добро, нахранено, гладно - мен това не ме интересува. Ама хич даже.

Напоследък все си мисля за ценностни системи, за това, за онова, за общество...

"Сметката изглежда проста: 150 000 са против насилието. Поводът е кучето Мима. Не пребитото до смърт дете Х , от което и да е произволно взето българско селище. Не залятите с киселина български жени (в Гърция хиляди протестираха срещу заливането с киселина на българката Костадинка Кунева). Не д-р Филип Филев, пребит в Ботевград. Не десетките майки и съпруги, пребивани като скотове в домовете им всеки ден. Не заради агресията и пребитите деца в училища, домове, градини. Какво искат да ни кажат тези 150 000 възмутени заради Мима? Че са спали, яли, уригвали се, пърдяли, гледали мач, правили секс, въртяли бизнес, играли карти, летували в чужбина докато са ставали останалите баталии, осакатили и усмъртили деца, жени, старци...? И са се събудили, когато са видяли репортажа за осакатеното куче? Съжалявам, но не им вярвам. Реакцията им показва само колко страшно и неспасяемо е продънена ценностната ни система. Което ни препраща автоматично към втората подписка."

Това е цитатът, аз ще добавя - абе никой нищо не каза за разфасованото бебе?!?  Това бебе, което някаква девойка, бъдещ и настоящ изрод - роди и после разфасова!!!

Абе, защита на  кучета на  котки и всякакви такива животни, знайни и незнайни, а що народ бива малтретиран, и жертва на домашно, извъндомашно и нам си кво насилие... и тук никой не се интересува, ама заради некъв си пес...

Аре молим ти се, ебахти и защитниците сме станали...

Апропо - бесен съм на тая реакция на обществото.Алогична е, показва неценене на ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ.

Продължавам: Аз осъждам това изродско осакатяване на кучето Мима, ОСЪЖДАМ ГО - но ОСЪЖДАМ и това всички да мълчат и да се срамуват, когато става въпрос за МОГИЛИНО, например...Или пък за това, че има толкова деца, дето имат РЕАЛНА НУЖДА ОТ ПРОТЕЗИ.

Аде първо да оправим взаимотношенията човек-човек, после да оправим проблема с агресивните бездомни кученца, и накрая да вземем и да правим подписки срещу такива посегателства, да им даваме гласност и прочие.

Всичката Мара втасала, та до Мима й останало време