За френската филология, живота и всичко останало

от Eowyn на 19 април 2006, 14:20

Категории: Нещата от живота - Невчесани мисли
Етикети: студент , френска филология

 
Такаааааааа. Трогнах се аз днес да ходя на семинар по литература и на лекция по стилистика.Имах доброто намерение да ходя и на следващата лекция по професионална комуникация (от устна минахме на професионална, като кажа какво уча и какви предмети имам , мъжете правят все едни асоциации...), само че госпожата нещо липсваше.Другата ни пусна от упражнение, ще го отработваме след "ваканцията", та - ей ме на.
Френската филология напоследък ми е заела цялата вселена. Обръщам и повече внимание май, отколкото на Ицо, щом вчера изключих да му се обадя, от писане и преводи. Не ми е за това думата. Ядосах се страшно днес.Този път обаче не съм в умиращо настроение, в апатия, депресия или нещо пдобно.Май направо на агресия си ме избива. Та не бях срещала преподавателката по лит и стилистика, защото първо бях болна, а после ме мързеше да стана толкова рано.Бях забравила колко е луда. От една страна, за курсова работа по стилистика трябва да препишем начисто, в таблички и с цветни химикали (извинявайте, аз в началното у-ще ли съм или в 3 курс?!?!?!?!) всички упражнения, които сме имали за домашна. А сега - ново 20 - 5 компютърни страници тема по избрано от нас произведение. На френски! Ние трябвало да можем да пишем.Алоу, душъ, мари, аз толкоз пишех за кандидатстудентския изпит по българска литература, бе?!?!? Как ще ти напиша толкова на френски? Удвоила съм си била обема от лексика.Ми може и да съм го удвоила, но това не значи,че мога да правя блестящи анализи по 5 компютърни страници!!!Не било нужно да са блестящи...Ареееееееее, сега ще и ги напиша с шрифт 26 да види 5 страници...А, да...Знаела тя ,че филологията не била лесна работа и че не се помотваме по цял ден, да сме си ги направили тия работи през ваканцията. Ми хубаво, ама аз през тази "ваканция" имам да пиша курсова работа - още 300 страници,домашнито по стилистика на чисто, домашна за другия семинар, домашна по не знам какво си...Ми аз  ще спя ли въобще? Мъкна два речника сега до Етрополе и Пловдив , за да мога да си напиша курсовата работа...Просто нямам думи, такъв бяс ме тресе...Първо те товарят през седмицата като самолетоносач, а през мизерната ти ваканция от 5 дни трябва да свършиш още един куп неща...Не мога едни яйца да боядисам !!!! Вече имам чувството,че единственият що-годе безболезнен начин да завършиш френска филология е да се самоубиеш ритуално , бавно и агонистично, харакири например.Би било доста по-приятно.Ужасно е,че не ни дават никаква почивка.Просто сега ми е ясно защо половината преподаватели не изглеждат вред.Ами то те увреждат, докато завършиш. Знаех си аз,че трябваше да чакам трето класиране и да си запиша бг филология. Може да е трудно, ама поне на български! Пък и така или иначе повече я исках...Както и да е.
Сега поне не ме е обхванала драмата,че не знам какво да правя с живота си, ако някога завърша.Преспективи има много, стига да ги хвана, преди да са отлетели. Надежди има, усмивки има, само амбициите да завърша нещо ми куцат.Май ще повтарям тая година...Което не е чак такава драма, но все пак е една загубена година.Иска ми се вече всичко да е минало, да съм ги взела проклетите държавни и да си хвана здраво живота в ръце.Да го управлявам аз, а не разни преподаватели,чиято единствена цел е кой да ни тормози повече.Чудя се дали не правят някакви залози кой ще ни даде повече домашна?!Аре стига толкоз, че пак се олях.