Статии в чужди медии, които дават "интересна" представа за България...

от Tanichka на 04 ноември 2009, 02:38

Категории: България - Новини
Етикети: българи , чужбина , българия , имидж

 


Попаднах днес на ето тази статия за "млада българска родилка" на 11 год. в таблоида Daily Mail - Bulgarian girl, 11, gives birth to her daughter... on her wedding day.

Наясно съм, че то таблоидите това и търсят като "интересна" информация, но защо все с такива новини ще влизаме в тях? Циганка, с дете на 11 г., ама в статията пише "българка"..... и отдолу прекрасните англоезични читатели редят коментари от сорта:



или:



Е, в интерес на истината много от коментарите са уточняващи, че става дума за "Roma", а не за "Bulgarian", но някак ми горчи статията.

Това ли наистина е масовата представа в Западна Европа за българите? Мангали някакви, беззъби? Които се размножават като стигнат пубертета?

........

И още една статия, пак за "българи", но тия пък "отегчени", търсещи тръпка и адреналин - този път в autoblog.com, дето хората си коментират автомобили и автомобилни новини:

REPORT: Bored Bulgarians engaging in Russian Road Roulette...

Става дума за залози от типа "руска рулетка" - кой ще мине с огромна скорост на червено, без да блъсне никого. Веселяци. Раздувка или не? Щото на мен май ми звучи правдоподобно, погледнато от ъгъла "Ако искат, защо да не го правят"? Кой ще ги спре? Полицията? Обществото? Как точно?

Може би днес просто не ми е ден на национална гордост?

Иска ми се да вярвам, че е просто крив ден.... Дали?