Фотошоп-компроматите или не подценявайте Сидеров

от swetew на 13 декември 2013, 16:06

Категории: Човекът и обществото - Политика - Размисли
Етикети: политика , волен сидеров , русия , атака , китай , куба , компромат

 
Историята започна през декември 2012 г., когато телевизията на местния олигарх Симеонов СКАТ и подопечния му вестник "Десант" публикуваха "сензационни" разкрития.
Били получили по имейла сметката на Сидеров от парижкия хотел "Льо Морис", кооято брояла 14808 евро. В тази сметка влизали апартаментите на Сидеров и компания, луксозни обеди, коли под наем и т.н.
Да, ама измамата лъсна бързо. Оказа се, че въпросният "документ", цитиран от медиите си е чист, изфабрикуван фалшификат. И коментиращите потребители забелязаха обработката със Software - Adobe Photoshop CS4 Windows.
Но покрай лъжата излезе наяве и една истина. Тя е, че във Франция както и навсякъде в ЕС има и даже се спазват правилата за конфиденциалност на клиента. Че няма хотел в Париж или където и да било, който да праща по имейл или дава каквито и да било сведения за престоя на клиенти, техните сметки  и използваните от тях услуги. Ако го направи, хотелът като юридическо лице го грозят огромни глоби и дори отнемане на лиценза. Поради това управата на посочения хотел се задоволи единствено със заключението, че входящият имейл е фалшив, тоест че СКАТ-аджиите са си пратили сами празната фактура и си писали върху нея каквото въображението подскаже.
Така се оттече в канала поредната клевета на Валерката. Само че днес, по същия сценарий, негови духовни събратя опитват да повторят сюжета.
За целта им трябваха малко парички, по-модерен фотошоп, продажни журналисти, стотина платени коментатори по форумите. Е, имат тези неща, както и мерзост, даже в излишък. Нищо че пискат за "морал" в политиката, ескплотирайки справедливото недоволство на хората от раздутите държавни субсидии на партиите.
И с удобното сътрудничество на Агенция "ПИК" - ая в медийното пространство се появиха "сензационни" снимки на Сидеров: на плаж, в поредния парижки хотел, в "луксозен" ресторант и т.н. Явно пак фалшификати. Защото администрацията на хотела от "четирите сезона" не познава Сидеров и депутатите от "Атака". И понеже никой няма да си ритне лиценза с непозволени сведения, сценката по жалката Нова телевизия със служителка от този хотел излезе плоска исценировка.
Толкава за клеветата, тя заслужава много кратка ария.
По-важният въпрос е каква е истинската цел на лидера на Атака, на официалните и неофициалните му срещи в Куба и Китай? Какво се крие зад намеренията му да посети със своите съратници още Русия, Венецуела, Парагвай?
Само платените тъпанари - "герберасти" и "деформатори" (пардон реформатори!), които не са чели и една от книгите на Волен Сидеров могат да го обвинят в глупост. Сидеров е космически нива над тях по интелект и публицистично, ораторско дарование. Също и по политическа тактика.
Та, внушенията на горепосочените олигофрени (медийни и форумни), че Сидеров отишъл с гаджето си на почивка отговарят единствено на техния нулев коефициент на разум.
Какво все пак търси Сидеров? Финансиране? Подкрепа? Не е лишен от идеи (планът "Сидеров" е единствената смислена политическа алтернатива), но може би иска да ги детайлизира? Или носи послания на и между тези дестинации?
Ще видим. Когато поредният компроматен вой отмине и истината пак тържествува.
Но подценявайте Сидеров - той е роден победител!