Имам стационарен телефон...

от DF на 06 септември 2017, 12:40

Етикети: туризъм , телефон , море , гърция , зеленчуци , граждани , плодове , селяния

 
И тъй. Гърция, жега, селянийски туризъм, тип торбарски, т.е. гражданите минали през родния дом, напълнили багажниците с плод и зеленчук на баба им от градината и дошли да препикаят чужбинското море. Това го уточнявам за онези, които още не са ходили в чужбина на море, да си знаят, че може да си практикуват селянийски туризъм и зад граница. Както се казва, който си го може, си го може, както и когато си иска. 
Та в разгара на сезона съседния хотел се напълни с тези специфични туристи и те още от първия ден си го подкараха по селски - чалга, ракия и салата... е и викове до границата. Разбира се комшийката ме привика да изнеса поучителна беседа на разбираем за туристите език. Това значи, че тя виси на терасата и вика на гръцки, а аз под терасата усмихнато обяснявам, че собственичката има личен проблем и трябва хората да ѝ влязат в положение и да я пощадят като ѝ спестят малко повече от целия шум, на които са способни. Повечето изобщо не разбират за какво говоря. Те са на море и разпускат яко. 
В някакъв момент комшийката ме попита: 
- Ти какъв телефон имаш в хотела?
И аз изпаднах в откровение:
- Ами стационарен.
И докато разбера, че всъщност ме пита за номера, стационарния телефон реши да звъни, докато ме извади от равновесие и трябваше да тичам към стаята ми, за да вдигна слушалката. От другата страна много ядосан мъж започна да ми се кара защо не му отговарям. Аз си помислих, че не съм длъжна да говоря със сърдит непознат, но реших, че мога търпеливо да го изслушам и учтиво да го пратя по дяволите като му кажа, че ние работим само с туристическа агенция. Той обаче не се постара да разбере и още повече завря, че иска да резервира стая и това си е. Ядосах се но все пак учтиво му казах, че работим с чуждестранни туристи. Човекът замълча за малко, за да осмисли какво му казвам, а после ми отговори, с един много учуден тон: 
- Цяла Русия в Гърция ли се е изсипала? 
И преди да му кажа, че работим с чехи ми тръшна слушалката. 
Това стационарните телефони са страшна работа - всеки може да ти звънне и да ти изрече такова откровение, че да се чудиш от къде го е изкопал.