Един съвсем обикновен ден, преминал под знака на съвпаденията

от queen_blunder на 25 март 2006, 00:58

Категории: Невчесани мисли
Етикети: съвпадения

 
Мило дневниче, както казва Irine, и днешният ден мина под знака на съвпаденията. Простите, обикновени съвпадения, които в дни като този се натрупват по странен начин...

Ще се опитам да разкажа накратко за тях.

В училището си говорихме с моя колежка и съседка на майка ми за един актьор, когото виждаме напоследък в реклама на филм. И двете го познаваме от много отдавна (живее във входа на колежката)... Припомнихме си също така, че е син на българка и ром.

След часовете отидох до дома за сираци. Там живеят няколко мои ученици, които са проблемни деца. Едното от тях ми е ученичка от съвсем скоро. По този повод се срещнах с мой колега – техен ментор, който ми разказа, че моята нова ученичка е дъщеря на българка и ром и има сложна житейска съдба.

След срещата ми с колегата отидохме с Митето до едни роднини, с които от няколко месеца не се бяхме виждали, и бабата ни разправи една сърцераздирателна история, в която нейната племенничка (българка) забременяла от циганин и снаха й (майката на племенничката) изгонила дъщеря си завинаги от жилището, защото не могла да понесе факта, че внучето ще е полуциганче.

След това с Митето посетихме майка ми и тя през цялото време се опитваше да си спомни името на една много хубава образователна игра в интернет, но не успя. Повтаряше ми само, че била свързана със съкровища. Също така стана дума и за актьора и произхода му.

Прибрахме се. Седнах пред компютъра и за моя голяма изненада Таралеж беше пуснала постинг с линк точно към същата игра в общност „Образование”. В него тя благодари на някакъв човек, който се нарича Евгений, тъй като той я е информирал за проекта (играта).

Моя милост реши да провери кой е този Евгений и попадна на неговия блог. Прочетох съобщението за играта и реших произволно да кликна върху някой от линковете отдясно, за да поразгледам сайта му. Щракнах „случайно” върху категории „Обща” и се озовах на съобщение, в което Евгений благодари на нашата Таралеж, за това че, тя го е осведомила за архива на списание Космос.

Лично аз следя списанието онлайн и се зарадвах, че с Таралеж имаме сходни интереси.

В същия момент се сетих, че точно днес сутринта надникнах в пощата си (на бглог.нет) и открих две предложения за покани в нови общности, които са пуснати преди дни, но понеже рядко си поглеждам писмата, не бях разбрала навреме за тях. В тях се казваше, че за да ми се изпратят официални покани, трябва да си напиша имейла и съответно аз го написах.

Тази вечер реших да проверя в електронната си пощата дали съм получила поканите. Първото писмо, на което попаднах след влизането си, беше от администратора на сайта на списание „Космос”. В него той ми казва, че ми благодари за проявения интерес (бях написала преди време във форума му, че не получавам броевете) и обещава, че само заради мен си струва да оправи абонамента на списанието. Много мило :))

Върнах се в бглог и какво да видя. Ейс и BasiDi пуснали цели два постинга за онзи филм, в който актьорът, за когото ви споменах в началото на разказа си, участва в неговата реклама.

Според вас това не са ли твърде много съвпаденията за един ден?