"Кибертрон" се завръща?

от Tosh на 07 септември 2007, 18:15

Категории: Коментари
Етикети: робот , разум , интелект , кибертрон , естествен , изкуствен

 
Олеле...

Старите ми познайници от Кибертрон отново показват зъби!
Преди 4 години замалко да стана "един от основателите", но нейсе - отказах се. :)
    
Пак приказките, че те не разработвали "изкуствен интелект", а "естествен", и че всички останали разработвали само "изкуствен" и се опитвали да имитират интелигентност...

"Това е технологията на която ще се базира интелекта и съзнанието на КИБЕРТРОН. Тази технология ще управлява и развива мозъка на робота, наречен от нас Компютър с Хаотична Логика (Chaotic Logic Computer)
  ...
Наложи се да въведем понятието "Natural Intellect", за да се разграничим от общоприетото схващане за Artificial Intelligence (AI) - Изкуствен Интелект, тъй като днес екип КИБЕРТРОН е единствения екип в световен мащаб, който работи по създаването на интелект, използващ пряко природните принципи породили интелигентността на човека.
Всички останали изследователи в тази област, разработват Artificial Intelligence (AI) - Изкуствен Интелект, както сами го наричат, т.е. "интелект" базиращ се на двоична логика и работата на съвременните компютри."

Да бе, другите пасат трева. Има поне още един или два екипа на стратегически места, и вече показват резултати.

Но те може би наистина са единствените, които искат да направят разум на робот, другите не са такива роботолюбци.



Я да разгледам сайта... Гледай тук, гледай там. А - къде е отишъл единият от тройката основатели? Няма го в сегашното ръководство... Хмм...

Демо тук, демо там... Няма...  Идеите им, казани по толкова абстрактен начин, звучат смислено, но как така след 3 години работа не са сглобили поне нещо просто, което да покаже че идеите работят... Тц-тц...


"Технологията Natural Intellect (NI) не използва двоична логика за симулация на мислене, а се базира на принципът, че представата за времето е в основата на зараждането на интелигентността на човека.

Компютър с Хаотична Логика (Chaotic Logic Computer) нарекохме устройството от което ще се състои мозъка на КИБЕРТРОН, който ще бъде управляван и развиван от технологията Natural Intellect (NI).

Това ново устройство, ще позволи пряко изграждане на вероятностни комуникационни структури (рефлекти), апроксимация на пет-мерното пространство и правилно интегриране на робота в него."

Стига с тия сървъри, уебстраници и 3Д-графика... Чакаме "естествен интелект"...


....Следва....


* Напомням за загадката за двамата на снимката: http://bglog.net/blog/Tosh?bid=14330