Да ядем насекоми и да учим руски!

от entusiast на 29 февруари 2008, 16:35

Етикети: насекоми , глупости , руски език , рецепти , оон , световен глад , гурме кухня

 
Тъй като имам бол свободно време продължавам да мисля върху важните глобални проблеми. Почти бях измислил решение за Световния глад, както обещах, но мозъците от ООН ме изпревариха. Специалисти на ООН предлагат консумацията на насекоми за борба с глада. Наканих да напиша един пост по темата за mykinda.com, ама бг версията вече е аут.

Тука скептиците ще кажат, че не сме толкова зле, че да лапаме насекоми, ама те скептиците не разбират от гурме кухня. Те няма и да се замислят и върху иномически ефект какъвто може да предизвика събирането, отглеждането и производството на готови и полуготови храни от насекоми върху родната ни хранително вкусова индустрия. Представете си положителния ефект напаример от едно нападение на марокански скакалци в Кърджалийско, каквото имаше преди години. За една манджа от скакалци отиват около 1/2 кг скакалци. Килото може да се изкупува за 20 ст. Представяте ли си, като се юрнат братята цигани и роми по полето с кепове в ръце как ще падне безработицата?

Това е бъдещето ни! Абсолютна пазарна ниша!

Другия важен фактор за бъдещето ни развитие е Руският език. Гледайте другарите Първанов и Станишев как говорят руски с Другаря Путин и се учете! Както е тръгнало скоро всичко ценно у нас ще е руско! То не е Лукойл, АЕЦ Белене и пълна енергийна зависимост, не е...Братушките единствени останаха да купуват презастроеното ни черноморие и изсечените ни ски курорти. Гадните англичани спекуланти избягаха вече, даже пияат по жълтите си огромнотиражки, че българите разбираш ли били измамници. Руската културна инвазия тепърва предстои. Започва се с участието в журито на Мюзик Айдъл-а на Филипп Киркоровян и с концерт навръх националния ни празник на любимеца на всички съветски и руски власт Йосиф Кобзон плюс ансамбъла на руското МВР. Къде ще стигне незнам. Направо се чувствам в машината на времето. БСП също се размърда и ни припомни, че без Партията майка няма синьо небе, няма въздух и вода, няма тралалла (направо песен стана :). Ако незнаете Дийп зоун спечелили родната Евровизия благодарение на БСП.

Ето едно изискано меню:


Клипарт направен с помощта на www.fundraw.com

Супа от скорпиони

½ чаша олио
30-40 живи скорпиона, измити
125 грама свинско
1 голяма глава чесън, намачкана
корен джинжифил
няк'ви китайски подправки
фиде
1 голяма накълцан морков
лют пипер

Нагрейте олиото в голям тиган. Запържете скорпионите за 20 секунди. Добавете свинското, чесъна, сол и пипер. Като се запържи добавете бавно водата и другите съставки. Върви добре с китайска бира или Загорка.

Скакалци на тиган

½ кило скакалци
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън, намачкани 

Махнете краката, крилата и главите на скалаците. Запечете ги на сух тиган до червено за около 10 минути, добавете лимона и чесъна и сервирайте веднага. Може да добавите и чили. Гарнирайте с намачкано авокадо и салата според сезона.

Яхния от морски кончета

6 дребни лукчета
1 лъжица олио
2 накълцани скилидки чесън
75 гр. корен джинджифил
1 накълцана люта чушка
330 гр морски кончета без крила
½ л кокосово мляко, ако не можете да намерите накиснете кокосови стърготини

Запържете лука, добавете чесъна и джинджифила. Смесете чушката и кончетата и ги запечете на сух тиган за 10 мин. Като покафенеят кончетата добавете кокосовото мляко и оставете на котлона още 5 минути. Сервирайте с ориз и прясна чушка.

Десерт

Крънч от насекоми

100 гр масло
1 чаша мед
1 чаша изпечени насекоми ( може скакалци, мравки, щурци или пчели)
500 гр. несолени пуканки

Нагрейте маслото и меда заедно в голям тиган. Добавете насекомите и пуканките и разбъркайте. Сложете всичко в тава и запечете за 10 мин на 200-220 градуса. Охладете, нарежете и сервирайте.

Да ви е сладко :)

Оригиналните рецепти на сайта на Музея на Света в Ливърпул

Следва: Руски за начинаещи в един урок