Жалба до кмета за снега

от alexi_damianov на 03 януари 2008, 15:30

Етикети: българия , проблем , сняг , софия , улици , общество , жалба , кмет , община , столица , задръстване , гражданско , концесионери

 

Текстът по-долу току-що го пратих през системата за жалби на виртуалното деловодство на Столична община (благодаря за съвета, Тери).

Да, зная какво ще кажете - че никой няма да ме чуе. И че ще го хвърлят на боклука или ще ми отговорят след 3 години, че нищо не могат да направят. Да, зная. Зная и че няма да накарам бате Бойко да си размърда *ъ*а с моята жалбичка.

Но дори пренебрегнати, смачкани, забравени и затрупани от сняг, ние, гражданите на България трябва да покажем, че ни има. Че не пасем трева, че виждаме каква е истината и че няма да се примирим. Да, зная, че много преди нас се опитаха. И това е една чудесна причина да се опитаме и ние!

Потропайте и вие на вратата на кмета си, бил той на София, Плевен, Варна или Аврен. Напомнете му, че вие сте там, че късате от залъка си, за да му плащате заплата и искате нещо в замяна. Чисти улици, като за начало!

"Пиша Ви във връзка с огромните количества сняг, затрупали пътищата в София и затрудняващи движението вече втори ден.

Като жител на град София настоявам да вземете мерки за осигуряването на ефективното и безопасно придвижване в столицата, както сте длъжен да направите според чл. 17, ал. 1 и чл. 44, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Нито правителството, нито концесионерите могат да бъдат оправдание за бездействие - първите не упражняват контрол върху Вас и дейността Ви, а вторите са под Ваш контрол.

Надявам се да направите всичко необходимо.

Алекси Дамянов"