Ходене и придвижване с помощни средства. Правила за ползване при сменена става или счупен крак.

от Voev на 23 октомври 2018, 13:51

Категории: За всекиго по нещо - BgLOG.net - Разни - Нещата от живота - За BgLOG.net - Ежедневие
Етикети: възрастни , помощни средства , воев , смяна на става , патерици свободни ръце , iwalk 2.0 , необичайни , проходилка за възрастни , правила за ползване , става

 
 

Помощни средства за ходене и придвижване

Не е задължително да сте инвалид, за да се наложи да ползвате технически помощни средства за ходене и придвижване. Може да сте възрастен или млад, болен или здрав но да имате проблеми временни или постоянни за лесно и безпроблемно движение и ходене. Така например може да сте млад жизнен, но да сте счупили крака си и за известно време да се налага ползване на патерици. Патериците подмишечни или подлакътни(канадки) изискват заети ръце, но вече има патерици подколенни тип "Свободни ръце". С този тип патерици "Свободни ръце" може да извършвате дейности като приготвяне на храна, извеждане на вашия домашен любимец на разходка, носене на кафе които дейности са невъзможни с известните и разпространени патерици.

Вижте как става това в  YouТube на  iWalk 2.0

и още едно видео в YouTube Crutches and Knee Scooters Are Obsolete - See Why the iWALK2.0 Changes Everything


Ако ви престои смяна на става или вече имате сменена става и са ви изписали от болницата много важно е първите дни в къщи как и с какво ще се придвижвате, как ще сядате и ставате от тоалетната чиния, леглото или стола.  За съветите на лекарите от водещи в страната болници ще научите как да се възстановите успешно и правилно след операция и смяна на тазобедрена става. Как да подготвите дома си за първите дни на възстановяване след изписване от болницата.
Ако сте възрастен и ползвате ролатор за пазаруване и придвижване вън от къщи и нямате сили да се приберете сам обратно в къщи как да решите този проблем. Все въпроси от ежедневието на хората.

Необичайни и малко познати помощни средства:

Проходилка за възрастни и тоалетен стол в едно изделие - не сте чували и виждали?
А канадка и четири опорен бастун в едно?

Знаете ли че за много тежки хора с тегло до 225кг има специално проектирани и произведени усилени конструкции помощни средства за да устоят на такива наднормени тегла.

За всички тези и други случаи, необичайни помощни средства и необичайни въпроси,  отговорите придружени с видео може да намерите  на страница Помощни средства за ходене, придвижване

​Може да препоръчате тази публикация на ваш приятел, колега или близък ако има проблемите и състоянията  описани по-горе.