Свещени открития

от bogoizbrania на 29 март 2009, 07:51

Етикети: history , old testament

 

За свещени места, но без доказателства за сега


Кръста на Малта


http://www.livingwatercommunity.com/saiints/st%20john%20of%20the%20cross.htm


За прословутия кръст на рицарите на свети Йоан е изписано много и много глупости са популяризирани за несигурното и измислено време от 10 - 11 век. Самия кръст с характерните "осем лъча", известен че е използван като символ на остров Малта, за който ще пиша още защото вярвам че това е едно от най важните открития, се твърди че е донесен със прогонените от изток рицари. Същевременно се пропуска да се обясни за връзката на известния автор и монах обявен през 20-ти век за Доктор по теология от един папа. В този случай виждам типичната за хуманистите нагласа за фалшифициране, на действителен човек и известен автор постиженията се ползват за измисляне на исторически събития и факти.

Малтийския кръст е започнал да се изобразява след разпространените писания на посочения монах, но хуманистите са развили изображението до митология за кръстоносен поход и орден на войни-рицари-монаси. Самия осмолъчен кръст има и предхождащата форма разпространена в Испания, и характерните лъчи са се появили на изображения от Малта, като местна характеристика. Така обаче аз видях и още едно доказателство за това, че двата острова са имали много специална история или по точно на тяхното място е имало нещо свещено. Първоначалното просветление бе открито от следите от "cart ruts", следи по скалите като коловози, за които заявих че са остатъци от разрушаване и разбиване на нещо свято което е било отгоре, но е било напълно разрушено и камъните и дори горния слой скала са били довлачени до морето и разхвърляни надалече. Тази местна модификация на кръста посочва и нещо друго, кръста е оформен така, че все едно това са четири стрелки които сочат в една точка от всички посоки. Така все едно този кръст ми казва, "тук е мястото което ме интересуваше". Преки доакзателства за това са заличени окончателно.



Вулкана Етна


Това е най високата планина 11000 фута в региона и на юг от алпите. Този динамичен вулкан често изригва с внезапни изблици и аз мисля, че е свързан с намиращото се наблизо свято място на сегашния остров. Мога да предположа, че след показването на нивото на средиземно море, което в миналото е било от 3-4 езера, хората са помислили, че водата ще залее и самия връх сега остров, и са изнесли светите за тях атрибути и служители на планината, която е една от най високите в региона и тогава не е била вулкан. Бягайки от надигащото се море са избрали най лошото възможно място, защото когато са установили дейността си на върха той е изригнал с лава пепел и пара и погубил всичко, което хората от региона с надежда са искали да спасят. Така предполагам, че оцелелите са се озлобили срещу старото място и са го разкъртили със ярост или от страх.


Ковчега на завета


Малцина знаят, че прословутите филми със сцени с пустинен пейзаж, "Похитителите на изчезналия Кивот" и "Междузвездни войни" са снимани в пустините на Тунис, място доста близо до важния според мен остров. Мисля че това не е съвпадение, По тези места наистина е имало звездни древни войни, потомците на Яков са били сравнявани със звездите или тогава ярко видимите планети на нашата система. А самия свещен ковчег от Библията е бил по тези места преди да го пренесат на планината сега остров. За тази информация не мога да поставя доказателства, но вярвам в този начин на представяне на фактите.