Истинското лице на исляма – имам убива зверски 5 годишната си дъщеричка, защото „имал съмнения в нейната невинност”

от kordon на 16 февруари 2013, 11:59

Етикети: мюсюлмани , ислям , престъпления , шариат , изроди , имам , саудитска арабия

 

Имам Файхад ал-Гамди от Саудитска Арабия – "меката" на радикалния ислям в Близкия изток, пребил до смърт своята 5-годишна дъщеричка Лама, тъй като "имал съмнения в нейната невинност". Тя починала през октомври от нараняванията си след десет месеца в болница. Fayhan Ал Ghamdi, известен ислямистки проповедник, който редовно се появява по телевизията в Саудитска Арабия, прекарал само няколко месеца в затвора, макар да признава, че използвал бастун и кабели, за да нанесе нараняванията на собствената си дъщеричка. Той е освободен въпреки признанията си за извършеното зверство, след като се съгласил да плати £ 31 000 обезщетение – т. нар. "кървави пари". Парите вероятно ще бъдат предложени на майката на момичето или други роднини. Лама Гамди е претърпяла множество наранявания, включително строшен череп, счупени ребра и гръбначен стълб и много изгаряния. Освен това тя е била изнасилена многократно. Според съдебните доклади, той е извършил злодеянието си, тъй като имал подозрения относно нейната девственост.


 

 

В Саудитска Арабия и бебетата ще носят бурки

 Влиятелният радикален саудитски имам, шейх Абдулла Дауд, издаде фетва, с която задължава всички момичета, включително и бебетата, да носят бурки, за да се предпазят от сексуално насилие.

Фатвата, която Дауд произнесе по време на гостуването си в ислямския телевизионен канал "Ал-Мадж" разтърси обществеността и предизвика остри критики в родината му, съобщи КРОСС.

Бившият съдия в Саудитския съвет шейх Мохамед ал-Джзлана, изтъкна, че "това решение е лошо за исляма и шериата”, и че ги показва в отрицателна светлина.

Той призова мюсюлманите да игнорират въпросната фетва, обяснявайки, че има специални правила, които определят кой има право да ги издава. 


Източници: dailymail / monitor