Икономика на Радостта

от SeoKungFu на 15 януари 2010, 17:53

Етикети: студент , аз , тери , нека , на , това , теб , и , нужда , редактора , когато , имах , търсеше , приеме , факта , че , му , показвам , както , сбогом!

 
Противно на сурово-материалистичния модел на бизнес, икономиката на радостта е базирана на даването, на себеотдаване в радост, на влагане на благодат преди искането, преди вземането и уславянето. Това е духовен подход в едно иначе изцяло материално начинание. То е като оранта, посяването наесен на пшеничени зрънца, жътвата с пот и чак тогава прибиране на реколтата. И по някакво синхронно стечение на обстоятелствата в нашата част на Вселената времето от есента до лятната жътва е близко до времето, в което се зачева и ражда човешко същество, което придава още мистични щрихи на иначе земни дела.

Всъщност това е открито послание към един човек, който беше един от хората - ниви, един от тези, на които давах, когато исках да давам. Той знае какво направих за него, тогава когато ме призова и имаше нужда. То и беше съпроводено и с моето извинение по онази леко срамна спамерска история, но още навремето обясних подробно защо ми се наложи да прибегна до такива не особено качествени действия.

Но, от друга страна, ако човек види, че нивата е безплодна, или ражда тръни, не е редно той да продължава с нея, няма сила която да го задържи. Така че тези дни със един замах изтрих всичката трънлива комуникация, всички онези, които превръщат даването в паразитизъм. Всички онези, за които Икономиката на Радостта е повод за аванта. Всички онези, които искат преди да са вложили,  всички онези, които прекрачват границите на такта и смучат, изстискват, изцеждат. Всички "бегачи по тъч-линията", и вие, возещите се на тънката лайсна, знайте, че тънката лайсна се скърши !

Това, разбира се, е в синхрон с моята жътва. Хора, които откликват на даването с благодарност и почтеност. Пътищата ни се пресякоха и сега радостта, удовлетворението, копнежа, вдъхновението и хармонията се леят в дойстойнството на труда.

Благодаря за вниманието ви и повторно сбогом !