Урокът на Мартина Навратилова по правилно хранене.

от newedu на 29 януари 2012, 17:46

Етикети: спорт , хранене

 
Една от най- известните тенисистки за всички времена Мартина Навратилова е пример на човек, който е успял да се оттърве от лошия си начин на хранене, и още по- важното- с това до подобри своите резултати в спорта.
Дълго време тя е имала проблеми с поведението си на корта, проявявайки нервност. Но след като заминава за Щатите, тя среща там д-р Робърт Хаас, автор на книгата „Храни се за да победиш“ (Eat to win). Д-р Хаас е специалист по храненето, и той открил, че диетата на Мартина оказва влияние върху нейното настроение на корта.
След като започна да изпълнява програмата на д-р Хаас за хранене, Мартина се почувства значително по- добре на корта. Нейните нервни прояви и избухвания на корта престанаха. Освен това тя започна да усеща, че има повече енергия за по- сериозни битки на корта.
След този случай с промяната в своето хранене Мартина Навратилова се развива много успешно в спорта. Тя стана No.1 в тениса и постави нов стандарт в женския професионален тенис. И до ден днешен Мартина определя програмата за хранене на д-р Хаас като една от най- важните причини за своите успехи, и споделя че ще използва тази програма, докато е жива.
Ако правилното хранене се оказва начин да се освободи енергията на известни и успели спортисти, и да се стабилизира тяхното емоционално състояние, защо това да не се използва и от нас, за да подобрим резултатите си в работата, като съхраняваме и използваме правилно своята енергия, за да изпълняваме по най- успешен начин своите ангажименти.