Призовка заради футболен мач

от queen_blunder на 02 май 2006, 22:44

Категории: България - Коментари - Нещата от живота - За BgLOG.net - Размисли
Етикети: футбол , фалшификация , билет

 
Преди няколко дни се звъни у нас на вратата. Отварям аз, и за огромна моя изненада виждам един чичко полицай, който държи призовка в ръка.

Пита ме тук ли живее Димитър Едикойси. Потвърждавам, че същият обитава този адрес.
„Той трябва да се яви в 1-во РПУ, на тази и тази дата", ми съобщава униформеният.
„Така ли? Че за какво? Да не се е случило нещо лошо?", недоумявам аз.
„Ами не мога да ви кажа, то в призовката са написани телефона и името на лейтенанта, който се занимава със случая. Обадете му се и той ще ви обясни всичко."
„Извинете, но Вие съвсем ли нямате никаква представа за какво горе-долу става въпрос".
„Не, нищо не мога да ви кажа" - отсече той и си тръгна.

„А, така"- викам си. - „Как ли е сгазил лука Митето?" Идея си нямах какъв може да е поводът, но щом сме получили призовка, той несъмнено ще е много специален.

Набирам аз номера на старши лейтенанта, представям се като съпругата, и той ми съобщава - а това наистина е последното, което бих могла да предположа, вярвайте ми - че се отнася до посещение на лицето Димитър на футболен мач на Левски-ЦСКА, на 11.09.2005 година.
„Че какво е станало на мача? Аз също бях там." - питам отново, не разбирайки нищо.  
„На самия мач нищо не е станало" - продължи с обясненията полицаят. - „Проблемът е, че Димитър е закупил фалшив билет за този мач и затова трябва да се яви в районното да си поговорим".
„Но, господин полицай, трябва да знаете, че не той си е купил билет, а негови приятели му бяха купили билета. Така че, според мен, ако искате да се доберете до истината, трябва да попитате тях."
„Не се притеснявайте, ще изясним нещата, като дойде Вашият съпруг тук, при нас".

Може би нямаше да пиша този постинг, но вчера, съвсем случайно, то случайности няма, де, измежду едни мои книжа изхвърча въпросният фалшив билет. Първата ми мисъл беше, че това си е важна новинка и трябва да я споделя в блога с моите приятели, защото може и на някой друг се случи подобно нещо? Едва ли е много приятно да се влачи човек по разни РПУ-та.

Ето го и самия билет.




































Както виждате, направен е много майсторски особено по отношение на холограмната лента, на която под определен ъгъл се чете ПФК ЛЕВСКИ АД. Мноого са сръчни тези фалшификатори, много!

А вие, приятели, когато ходите на мач, внимавайте кой какви билети ви предлага, за да си нямате неприятности по-късно, даже месеци по-късно.