Протестът - моментна снимка на измамата

от swetew на 22 юни 2013, 15:28

Категории: България - Нещата от живота - Невчесани мисли - Политика - Компютри
Етикети: политика , софия , сидеров , протести , борисов , герб

 
Колко и кои са протестиращите в последните дни? Нека най-напред обърнем внимание на бройката. Въпреки щедро изляните внушения на платени медии, че протестът е "всенароден", фактите са съвсем различни. Пред Министерски съвет и Президенството всяка вечер се събират 4-5 хиляди души (наблюдавал съм лично в някои дни). Дори да приемем, че нови хора се присъединяват към тях по време на шествията, броят им едва ли надвишава 7-8 хиляди, до 10-12 хиляди през уикенда. В зората на демокрацията, имаше истински народни протести от 100 до 200 хиляди души. Това днес в столицата прилича повече на махленско събиране сравнение с тях. 
Кристално ясно си спомням митинга на площад "Батенберг" след приемането на новата Конституцияпрез 1991 г. Ние - привържениците на "истинското" СДС смутено се оглеждахме, осъзнавайки, че сме едва десетина хиляди. Но после под "майсторската" камера на Евгени Михайлов площадът изглеждаше фрашкан, а митингуващите поне десет пъти повече! Тъпите номера на Канал 3, измъдрил фантазна методика, за да раздуе "площадните" протести до 20-30 хиляди души (вероятно с кучетата и децата)  при положение, че камерите снимат рехавите редици, с правещи кръгчета велосипеди между  тях, са направо пародийни в сравнение с уменията на Михайлов навремето.
Та, тъкмо се сетих за тази светла личност и ето го! Като в "дежа вю" Евгени се появи на екрана да протестира....
За "лицата" на протеста след малко, сега да завърша за бройката. Не само, защото "София не е България". В Пловдив се събират редовно от 500 до 1000 човека, което за мащабите на втория град в страната е карикатурен брой. Във Варна правителството са "громили" 300 протестанти, в Бургас местният олигарх Симеонов изкарва 150 човека или прави шествие с цели.... 60 автомобила?! Да споменем все пак Враца, Добрич, Ямбол и други областни градове, където групички от  30 до 50 човека направо чупят глупомера от майтап! И това са данни от сайтове, показно симпатизиращи на протестиращите (например ДИР).  А истината очевидно е доста по-скромна.
Сега за лицата на протеста - те наистина са знакови. Нека малкото идеалисти сред множеството да знаят редом с какви "достойни" люде шестват. Да започнем с "интЕлегенцията", представена от репортера Найо Тицин, Калин Врачански и прочее актьорски недоразумения от тъпите сериалчета. Почти интелектуалец може да бъде наречен и вече споменатият приватизатор на студио "Бояна" с Костово РМД Евгени Михайлов. Но чрез неговия свят образ може да се прехвърлим към политическите фигури на протеста - "синия ангел" Надето Михайлова, минстрите от Бойковия кабинет Лиляна Павлова и Делян Добрев. "Офшорният" президент Плевня също твърдо застана зад протестите. Върхът в паноптикума щяха да са Гергана и Соломон Паси, ако не се бе появил Харизанов. Този образ, за хората с къса памет, бе шеф на "Напоителни системи" при бате Бойко. Оказа се, че на Харизанов не е просто поредната "калинка" без висше образование в "герберската" администрация, а е престъпник с влязла в сила присъда за изнудване. Та именно този криминален тип "протестираше" яростно с камъни пред централата на Атака и бе вдигнал плакат, че Сидеров е "предател" и "турчин". 
Всъщност публична тайна е, че ядрото на протеста са привържениците на ГЕРБ, държавните служители, назначени от предишния, кабинет, "реститутите"на Костов и останалите "сини" люспи, отчаяните активисти на изпадналите от парламента партии като РЗС, "гражданите " на Кунева, Национален Фонд Спасете Боко на олигарха Симеонов.
Разбира се, всяка партия има право да организира масови мероприятия и да изразява публично политическите си искания. Но дайте да бъдем честни! Нека вместо лозунгите за свобода, демокрация, глас на народа, против олигархията, икономическите групировки и мафията да се появят истинските, прикрити желания на "бунтовниците".
А те трябва да звучат така: "Върнете бате Бойко!", "Не ми пипайте хубавата държавна служба!", "Направете нови избори, че "бащицата" Костов" да се върне в парламента!", "Не закачайте хубавата ми фирмичка (да речем соларен парк), в нея печелим добре на гърба на народа!"
Към тази основна маса на протестите трябва да прибавим и още няколко неголеми, но определящи групички. Дали са от "Левски-Запад" или "ЦСКА-център" не е важно. Те изчакват тъмнината под колоните на НДК, добре заредени с камъни и полупразни бутилки бира. После се вливат в оределите редове на рехавите протести и успешно опорочават и малкото останал идеализъм в тях.
Такива бяха пияните и дрогирани отрепки, които щурмуваха централата на "Атака". "Раковска" бе засипана от предмети, които можеха да убият човек, мятани от именно тези лумпени. До камъните се сипеха стъклени бутилки, прехвърча и нож (има го на кадрите на ТВ "Алфа"). А през това време уж "платените" привърженици на Сидеров отвръщаха на провокациите и строшените глави с химна на България и "Българи-юнаци!"

Остава всеки да си зададе въпроса дали желае да протестира редом с тези хора за техните цели.

Моят отговор е категорично "НЕ!", но всеки има право на избор....