Път грешен. Метод- комунистически

от Selenka на 27 август 2008, 07:30

Етикети: медии , манипулиране тумор

 

„Де юре” сме парламентарна република, „де факто” сме медиина диктатура”! Видими, нелегитимни, официални, в своята компетентност, отричани, но … съществуващи са те: 1.Парламент 2.Правителство 3. Съебна власт    IV.Медии– тази четвъртата е най най влиятелна, все поглъщаща и приоритетите на другите власти и още на другите две власти- говорител и инструмент  на   VII.опозиция;   VIII сиваикономика.

     Някои ги наричат паралелна власт. И може би имат основание за това. Медиите са   легитимна официална но имат своите скрити и нерегламентирани позиции и лостове в законодателната, съдебна, изпълнителна власт  . Съвсем друго.  Те са  част от опозицията и същевременно някак встрани. И най-вече от всичко вадят  полза. На тях  се плаща, за да манипулира- на тях- не значи на всички, а на сложените там клакьори. Те получават задачите си извън светлините на прожекторите. Нещо като “заедно и по отделно” с останалите - чудесен термин от правото.

Медиите са правителство на сенки в театъра на държавата. Власт на кукло води, сценаристи, на модератори. На сцената пред публиката играят маски на абсурда. Подбрани персонажи зрители, читатели ни убеждават как държава се срива, властта пада, изборите идат. В медийното пространство е наложена тотална власт. Власт, за която НЕ гласуваме. Власт, която НЕ легитимираме чрез вота и избора си. Тя е постоянна,     Правителствата идват и си отиват, властта на медиите остава. Тя уволнява министри, областни управители, шефове на държавни агенции, “избира” кметове, “пазарува” гласове, политици, магистрати, ревизори, митничари, медии, контакти, имидж, дипломи, минало, експертни мнения и още и още … от всичко по колкото е нужно,  на тези, които и плащат под масата че и отгоре ( публични награди, командировки, купони ) няма граници, няма рамки, няма лимити, няма ограничения. За плащането и манипулирането.  Информациите стават все по интензивни, на половин час, по всяко време 50 пъти в денонощие едно и също, кого ще арестуват, за да се укрие, за да си вземе болничен, ако вече е в затвора.

Микрофона … е и предупреждение, контакт със сенчестото Цинично вярно и реалистично. Парите на паралелната власт, купуват още и още и още... власт.  Плащанията са в брой. На четири очи, дискретно и конфиденциално. Няма доказателства, няма следи … за тях няма сведения, догадки. Има хвалби за тяхната непогрешимост, която граничи само с  комунистическа самоувереност, че са  "хванали бика за рогата..."   С тиража от скандали, където мухата става слон, с вестник се убива муха и министър ... Да..
   Държавата не може да плати на един министър, колкото медиите плащат на един журналист- две министерски заплати, И това е само щата. За статия се плаща отделно. Най значимото и всичко им е позволено за да ни информират, а те... ни манипулират.. (Който иска да живее добре, казваше една френска поговорка, трябва да работи много, който иска да бъде богат, трябва да търси други пътища.) Защо иначе ще пречат на разследването?! И ще възхваляват престъпниците, ще ругаят законността давайки оценка на работата на хилядите магистрати, че работата им е ...епизодична и безрезултатна. Абсолютно безрезултатна

 Униженията затрудняват, но не могат да спрат уверения ход на държавата. С тази абсурдна  диктатура над умовете

Bезнаказанo, надменнo, съзнаващo своята недосегаемост. Тя не се съобразява със  закона. Често, дори самата тя е закона. Но другия, неписания. Чадъра на сенчестата икономика. Като част от нея         Медиите услужливо разпъват чадър върху действията на лица и свенливо мълчи за нерегламентираните си контакти с Няма как да е иначе. На публиката, , периодично осигурява

“зрелища” За да изглежда обстановката по ужасяваща показват, прочитат ни и бюлетина на МВР за произшествията, за убийствата пожарите, земетресенията ... Бързат да съобщят на престъпниците какви са версиите, какво е известно на следователите. Може би и те си плащат   Те решават обвиняват, осъждат : За тях властта е неделима. Вся власть... на медиите

Отдавна тази власт е обсебила общественото пространство и нервничи- не можа да свали последните две правителства Въпросът е !  Има ли начин да се освободим от корумпирани медии и манипулиращи информатори?

Може, когато ... цъфнат налъмите! Защото в тази власт корупцията е всеобхватна от хората на позиции  Там е ...!!
Не само в България е така. Така е навсякъде, където има демокрация. В привидно демократични процедури – свобода на информацията се крие безконтролната и корумпирана власт.
Отчаяние, предаване ? Не! Щом пиша тук и сега. Не са и хиляди други, но какво ни остава освен да се надяваме на чудо... да надделее морала и обичта към родината на   непокварените, осветени от успехите на държавата.

   Властта на корумпираните медиите е илюзорна. Защото е непродуктивна, разрушителна и само убийствена. Тя е жестоко властна, алчна, шумна, истерична и ... импотентна... като тумор, който е осъден да унищожи организма, върху който съществува ( корупцията) и така да унищожи и себе си ... в това вярвам.

Ще ги познаете навсякъде, Краставите магарета се надушват през девет баира По написаното- негативизъм, нямащ нищо адекватно с действителността, освен с кучешки лай

   Нощем на село, като лайне пес, от всички дворове тутакси кучетата подемат в хор хода на луната по небето. Нещо подобно става и в медиите, срещу успешния ход на България. Поредно впечатление, че керванът си върви, а кучето си лае идва и от тук- постинги с неоснователни, недоказани, твърдения, неверни заключения, че „е гнила на Тройната коалиция”, оцелява в доминираща нетърпимост, тотална корупция. Откровени лъжи от медии, стигнали до евро администрации с надежда да върнат на власт бивши провалени политици. Които трудно преглъщат успехите на България и собствените неуспешни напъни да свалят това успешно управление, което свали данъци от 38 на 10 %, безработица от 18 на 6 % и удвои всички доходи. И продължава успешно с най висок ръст на субсидии, икономика да ни доближава до стандартите на ЕС

 Сред лято, при температури 33-39 градуса от страницата   ти пише човек, които не е оправил себе си, а „слага ред „ в държавата- компетентен по всичко. Постинги- тюрлигювеч пресолен, прегорял от претопляне на все една и съща тема и нетърпение  да каже едно нищо. Лай срещу нищото, както правят песовете нощем. Когато луната грее и котка хвърли сянка на кучкарника. Готови са, да развалят почивката на всички. Поверили са им да пазят, а не да плашат В случая, както и да погледнеш постингът също ни информира. А не ! Да плаши и заблуждава.