Моята рецепта за едно добро начало на деня! Очаквам да споделите вашите, така че да подобрим още "попарата, която сърбаме" всеки ден :D

от stu на 21 септември 2007, 17:42

Категории: Рецепти - Нещата от живота - Невчесани мисли - Забавление - Размисли - Ежедневие

 
Ставането рано сутрин, особено през зимата е изключително неприятно преживяване. Наложително е да поясня, че имам предвид работните дни, тъй като "рецептата" за  почивните почти винаги става много по-вкусна от седмичната гозба. Но да се върнем на темата. Например (ако както казахме е зима) е много студено, завили сте се с дебелия юрган и ви е толкова топло и хубаво, че не ви се мърда. Ако трябва да бъдем по-точни, ви мързи дори да станете, за да изпикаете снощната бира (3 ли бяха или 4?) и трябва да минат поне още 5 минути преди да тръгнете към тоалетната, въпреки че смътно някъде в главата ви алармата се е включила и "алармира" :D, че това  уврежда  простатата (примерът е само за мъже, но все пак е само пример). Ставате от леглото и ... УЖАС! Дори е по-студено отколкото сте предполагали. Мрънкайки си под носа неща, които биха "наранили" всяко нежно ухо изпълзявате от леговището. Тъй като вече сте се разбудили достатъчно решавате, че няма смисъл да лягате отново.  Плюс това часовникът ви е звънял още преди 20 минути, но упорито сте се убеждавали, че има още време и 10 минути в повече няма да "обърнат колата". След като набързо се приготвяте за работа е време да тръгвате, а ако не разполагате със собствен автомобил определено ви очаква едно кошмарно преживяване. За последното трябва специално да "БЛАГОДАРИМ" на "Софийски градски транспорт", на нашите мили и скъпи разбира се, пенсио-ager-и (макар да няма "Н/N" да се чете ПЕНСИОНЕЙДЖЪР), на БАКШИШИТЕ и на последно място, но не по-важност на тези от вас които разполагат с лични автомобили. СЕГА е момента да спрем! Пояснявам веднага - не обвинявам никой , който има личен автомобил или е ПЕНСИОНЕЙДЖЪР! И аз бих си закупил кола (не някой от милите ни пенсионери, разбира се) и възнамерявам да го направя възможно най-скоро. Ето и един от най-важните продукти в рецептата - НИКОГА не обвинявайте НИКОГО, не забравяйте че вие решавате ПОЧТИ всяко от най-важните неща в живота си! Това обаче е само подправката, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да използвате в всекидневната гозба! Но трябва да започнем отначало. Какво да предприемем, за да започнем деня с настроение и то да държи през целият ден? Аз готвя по следната рецепта (от избите на БАБА :D, а всички знаем че те готвят най-вкусно ;)):
1. Ставането от топлото легло ясно, не е най-хубавото нещо, което може да ви се случи, но помислете за нещо хубаво, каквото и да е!
Извод: ОПТИМИСТИТЕ винаги имат ГОЛЯМО преимущество в готвенето!
2. Вземете един душ! - независимо дали е топъл или студен ще ви ободри страхотно много и определено ще отмие голяма част от ПЕСИМИЗМА ви!
3. Ако имате под ръка приятелка/приятел, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО споделете сутрешното си кафе (не е задължително може да е чай, кола, натурален сок или каквото и да било) с нея/него. Абсолютно в никакъв случай не засягайте в разговора "болни" теми. Разговорът трябва да е абсолютно непринуден, изпълнен с шеги и много, ама наистина МНОГО голяма порция СМЯХ! Ако няма с кого да споделите кафето (за пушачите и цигарата), нищо и така може да се получи вкусна чорба, но определено помислете по въпроса как да си набавите тази изключително ценна подправка.
4. Пуснете си музика! По възможност някоя любима песен. Гарантирано ако сте изпълнили правилно горните 3 стъпки дори ще ви се иска да потанцувате. Ами не се чудете, а просто го направете!
5. Ако сте изпълнили всичко както трябва, сте получили един ден  изпълнен с настроение!
Да ви е вкусно!