Цветя за вашата годишнина

от ButikJardin на 21 септември 2022, 14:01

Категории: Семейство

 
Когато става въпрос за цветя за вашата годишнина, има много възможности за избор. Първото цвете, което традиционно се подарява, е Карамфилът, а традиционното цвете за втората година е Градинския Космос. След това розите и ирисите са традиционни цветя за 20-та и 25-та година. Можете също така да вземете нещо специално като чийзкейк, шоколадови бонбони или брауни, които със сигурност ще зарадват любимия човек.

Карамфилите са традиционното цвете за първата годишнина

Карамфилите са традиционно цвете за букет за първа годишнина, тъй като символизират страстната любов между двойките. Тяхната дълга история и непреходна привлекателност ги правят идеалния флорален подарък. Има много налични разновидности, включително мини-карамфили, които са деликатни и очарователни с множество венчелистчета.
Карамфилите се предлагат в различни цветове, което ги прави универсално допълнение към всяка аранжировка. Те изглеждат прекрасно както в малки, така и в големи аранжировки и дори могат да бъдат аранжирани в стъклена ваза или стилна кутия.

Градински Космос е традиционното цвете за втората годишнина

Втората годишнина е време на голяма промяна и растеж в отношенията на двойката. За да покаже, че романтичната фаза е все още жива, традиционното цвете за букета за втората годишнина е Градинският Космос. Това цвете символизира скромност и обновено чувство за романтика, а освен това ухае страхотно!
Градинският Космос е прекрасно цвете, което символизира любовта и хармонията. Предлагат се в разнообразие от весели цветове, включително бяло, червено и жълто. Гроздът от жълти венчелистчета в центъра на цветето го прави да изглежда като маргаритка.

Розите са традиционното цвете за 20-годишнината

Традиционното цвете за букет за двадесета годишнина е розата, която символизира любовта, страстта и романтиката. Розите също представляват желанието да се запази любовта жива. Друг популярен избор на цветя за този специален ден е астрата, която представлява мъдростта. Двадесет години брак е възможност за натрупване на житейски опит, а розовият нюанс на астрата е красиво допълнение към юбилейна цветна композиция. Поръчайте красиви аранжировки от рози от Бутик Жардин тук: https://jardin.bg/product-category/flowers/roses/

Ирисът е традиционното цвете за 25-годишнината

Ирисът символизира любовта, вярата и надеждата. Свързва се и с Франция, страна, станала известна със своя романтизъм. Ирисът традиционно се подарява на 25-годишнината от брака. Междувременно лилиите символизират гордост, красота и преданост.
25-годишнината е известна още като Сребърната годишнина. Тази годишнина празнува силата и блясъка на брака. Когато купувате цветя за този повод, не забравяйте да изберете букет, който е ярък и цветен. Букетите от ириси са традиционен избор заради красивия си лилав цвят и уникална форма. 

Азиатски лилии

Букет от азиатски лилии е красив начин да отпразнувате годишнината си. Тези прекрасни цветя съществуват от векове и имат дълга и богата история. Ароматът им е просто спиращ дъха. Освен това те имат дълъг живот на ваза. Тези цветя остават свежи две седмици или повече.
Азиатската лилия е чудесен избор за юбилейни цветя, защото се предлагат в различни цветове. Лилиите символизират любовта и са идеалното цвете за годишнина. Те също са традиционни цветя за сватби и имат редица символични значения. Например, те са официалното цвете при раждане за май и цветето на тридесетата годишнина от сватбата.

Цветя за годишнина, според вкуса на получателя

В крайна сметка, годишнината е ваш личен празник и не е необходимо да спазвате традиции и символика. Можете да се доверите на вкуса на половинката си и да ги зарадвате с техните любими цветя. За най-добро впечатление, добавете нещо сладко, като шоколад, бисквити или домашно приготвен сладкиш.