Селинет заплашват блогер със съд

от Teri на 15 ноември 2007, 09:04

Етикети: свобода на словото , неграмотност , селинет , силвина , интернет доставчик , заплахи

 
Една от известните български блогерки е получила доста неграмотно писмо, в което столичният интернет доставчик Селинет я заплашва да внимава какво пише в блога си срещу фирмата, защото в противен случай ще я съдят за пропуснати ползи. "Дуржеството", както е написал на три пъти неграмотният адвокат е сърдито, че Силвина е писала в блога си, че е недоволна от услугите на доставчика и и напомнят, че от "юридическа гладна точка" нейната постъпка представлява правонарушение, за което са предвидени съответните санкции". След това адвокатката продължава с "поканата": "Приканвам ви в тридневен срок от получаване на настоящото съобщение да преустановите в бъдеще действията си, с които нанасяте вреди на дружеството".
Ще ми се да напомня на въпросното "дуржество", че всеки е в правото си да сподели своите лични впечатления от качеството на услугата на дадена фирма, особено когато въпросната фирма се е държала лошо с него. Това е свобода на словото, нещо, което с такива заплашителни писма не може да се действа в една свободна държава!
Не знам дали Селинет съзнава, каква антиреклама си прави с това неграмотно написано заплашително писмо. След пращането му, множество блогери написаха свои коментари по темата и обещаха на Силвина подкрепа, в случай, че се стигне до съд. Само напишете "Селинет" в гугъл и можете да прочетете всички мнения по темата.