Нашият роден град

от dani dani на 02 януари 2009, 14:51

Етикети: българия , правила , отговорност , боклук , закони , чистота , граждани , градове , неписани закони

 
Защо не почнем сами да помагаме на родните си места. Няма защо да чакаме някой друг да го направи-ясно е няма да стане. В България държавата по-скоро работи срещу гражданите и природата, затова нека вземем нещата в свои ръце. Лесно е. Просто спазвайте ПОНЕ следните правила:
-хвърлайте боклуците си ТОЧНО в кофите за боклук
-в НИКАКЪВ случай не хвърлайте боклуци на улицата
-НЕ драскайте по стени, било то на подлези,  автобуси, училища, защото не там е точното място да развивате "таланта" си.
 Това са една много, наистина много малка част от това, което можем да направим поне за чистотата на България. Нека си помогнем сами на себе си.
Прочетох в коментарите ви много хубави, истински неща. Надявам се не само да пускаме такива теми, но и да изпълняваме тези неписани закони. Ясно е, че всички ги знаем, но преди да разрушим или да хвърлим нещо не на мястото му, всеки един от нас си казва: "Защо само аз да не правя нищо лошо, защо да се грижа за природата като съм единствен"-нека не сме единствени. Искрено се надявам, че всеки, който прочете тази тема ще си вземе поука, по-точно да се сети, че е творение на природата. Защото ние хората приемаме хубавите неща за даденост. Такъв е и случая с природата, с нашите градове.