Случаен кабинет на надеждата

от Petar на 11 март 2010, 13:46

Категории: 2-ри клас - 1-ви клас - Ежедневие
Етикети: президент , министър , министър председател

 

Случаен кабинет на надеждата


Понеже смятам, че най-големият успех на България е четвъртото място на световното по футбол в САЩ, а всички правителства досега биха взели челните места по потъване към дъното, предлагам оттук насетне да има един единствен постоянен и пожизнен кабинет, въведен като точка първа в конституцията, от футболистите, играли на това световно първенство. Пеневите момчета доказаха, че могат. Мнозина от тях показаха, че не стават за треньори,което им предвещава бляскаво министерско бъдеще и аз вярвам, че те са ни последната надежда, защото досегашните ни политици и за футболна топка не стават.
И така. Предлагам за:
Президент – Христо Стоичков. Човекът знае чужди езици, ще спестяваме от преводачи. Има опит при придвижването със синя лампа. Грамотен е и произхожда от народа, което е доказвал неведнъж с думи и дела.
Министър председател – Димитър Пенев. Отлично владее езика на дипломацията. Мълчи интелигентно, отговаря конкретно на зададените въпроси и не коментира неща, за които не е компетентен. Познава отлично министрите си. Виждал ги е голи, по гащета и в костюми. Няма министър председател на България, който може да се похвали с подобно постижение.
Министър на спорта – Йордан Лечков. Момчето е технично и ще се влее подготвено в политиката. Лично е построил огромна база, която може да се използва от съответното министерство.
Министър на отбраната – Трифон Иванов. Няма по-подходящ. Немските майки още си плашат децата с него. Достатъчно е да разлепим лика му по границите ни и по въздушното пространство. И муха няма да си помисли да навлезе в татковината. Направо ще отпадне необходимостта от 2-те хиляди човека армия, които в момента поддържаме.
Министър на еврофондовете и финансите – Борислав Михайлов. Отлично боравене с пари. Доказал го е през годините. Не е уличаван в злоупотреби. Отлично ще пази вратата на държавния резерв. И в това се е доказал през годините.
Министър на вътрешните работи – Красимир Балъков. Скромен, възпитан, с немско възпитание. Лесно ще овладее финта – „Ние ги хващаме, те ги пускат“.
Министър на външните работи – Наско Сираков. Познат е в цяла Европа. Също и в Африка. Китайците бързо ще го научат. Наско има дарбата да не остава незабележим.
Министър на образованието – Златко Янков. Човекът има валидна диплома за висше химико-технологическо образование. Борбен е и ще пребори натрупаните през годините недъзи в системата.
Министър на земеделието – Илиян Киряков. Кирячето е виждал комбайн със сигурност. Това е достатъчно за заемането на този пост. Гъвкав, пълни дупки всякакви, бързо ще се ориентира в различните гори и земеделски култури.
Министър на здравеопазването – Петър Хубчев. В здравеопазването няма смисъл от излишна грубост. Нещата могат да се работят леко и фино. Човекът бързо ще усвои материята.
Министър на енергетиката – Даниел Боримиров. Той е толкова енергичен, че сам може да покрие загубите по електропреносната мрежа.
Министерство на труда и социалната политика. При управлението на това правителство такова министерство няма да има, защото трудът ще е задължителен /виж член 2 от новата конституция/. Право на почивка ще има само президентът.
С Пеневата чета начело повече министерства не са нужни. Понеже постовете са пожизнени, а Пената разполага с още кадрови потенциал – по негово усмотрение ще бъдат направени и дублиращи министерства. Министерство на земеделието 2, Министерство на финансите В и други. При провал на някое от основните министерства, дублиращото поема функциите му. При негов провал идва основното министерство и така на ротационен принцип до края на света.
За промяна на конституцията и изпълнение на гореописаното, предлагам да се организират граждански и селски сдружения, нощни и дневни бдения и шумен протест със сенокосачки в Люлин 5, пред блок 555. Нашето дело е право, шум до победата!