Бай Мушараф, чичко Саакашвили и Големия брат

от alexi_damianov на 11 ноември 2007, 21:25

Етикети: сащ , българия , политика , демокрация , пакистан , новини , грузия , мушараф , саакашвили , диктатура

 
Тези трима момци не спират да будят топли чувства у мен. Какви демократични средства като бой и сълзотворен газ можело да се използват в защита на... демокрацията от... демократичната опозиция...срещу демократичния режим.

Нещо не се връзва. Хем бай Мушараф и чичко Саакашвили приятели на демокрацията, хем демократично бият демократичната опозиция. Разбира се, най-очаквана би била реакцията на световния страж на демокрацията - Големия американски брат, разбира се. И тя беше напълно демократична - "няма да спрем да им продаваме пушкала и бомбички(щото сме дупе и гащи), пък те да се оправят, че иначе сме много загрижени".

Бай Мушараф (пак) направил преврат. Направил, ами, другите като не могат, кой им е виновен! Бай Саакашвили спечелил изборите с 95%. Спечелил, ами, подкрепят го хората! Демократично, а?

И още по-топли чувства будят у мене чичковците и лелките в Министерски съвет. Да, нашия Министерски съвет, българския. Като беше да се бомбардира Ирак - бре, през ден го разоръжавахме тоя Саддам и демокрацията възстановявахме. Половината новини само за това как България ще даде своята малка, но самоотвержена сила, за да участва в  похода на свободолюбивите срещу черното мракобесие.

А сега? Сексапилните устенца на говорителките само се попристискват критично при поредното съобщение за попребит или леко арестуван опозиционер в братска Грузия или в братски Пакистан. Официална позиция на централната власт, която осъжда "извънредните" режими в Пакистан  или Грузия не съм чул, за вас не знам.

По-гнусно от лицемерието на Големия брат е само лицемерието на Малкото братче.