Диктатори се правели на демократи. Верно!?!!?

от alexi_damianov на 02 февруари 2008, 12:07

Етикети: сащ , игра , свобода , война , демокрация , лъжа , отношения , боклук , права на човека , империя , дипломация , диктатор

 
До това гениално умозаключение стигна Хюман райтс уоч, че даже има и смелостта да го разпространи по света. Диктаторски режими са обявявани от западните сили за "приятели на демокрацията" само защото са техни съюзници.

Не разбирам... да не от Вашингтон да са спрели да им плащат като хората? Откъде смелост за това "откритие"? Точно тук и точно сега. Десетилетия след като Иди Амин Дада, Мобуту Сесе Секо, Саддам Хюсеин (да, да, същия), Анастасио Сомоса, Аугусто Пиночет гълтаха милиони долари в гориво, бомби и злато, в името на това да са същите такива "приятели на демокрацията"...

Не разбирам! С какво горкият бай Мушараф да е по-виновен от тях? Или демократично избраният Хамид Карзай? Нима убиват повече или по-жестоко? Или по-грубо нарушават човешките права?

Разбира се, че не. Просто вече минаха достатъчно години от Студената война, че даже и от 11 септември и нищо вече не ни плаши толкова много, че да не забелязваме малките сатани от Третия свят, с които се съюзяват нашите демократични държавни глави. И затова от време на време трябва да се дава публичност на разни екзалтирани комсомолци като Хюман райтс уоч, които да казват това, което всички си мислим. Но нищо повече.

На снимките долу: демокрацията и нейните приятели.