На избори като на избори

от Teri на 08 септември 2022, 20:27

Категории: Коментари - Нещата от живота - София - Невчесани мисли - Политика
Етикети: софия , промяна , кмет , избори , герб , бб , фандъкова

 
Ето че отново идват избори. Миналата година минахме през три избора, тази година ще се наложи да минем през още едни. Знаем какво се случи през тази толкова цветна 2022 година - имахме правителство, на което много от будните възлагаха надежди да промени България, но уви, действията на задкулисието отново направиха така, че да е необходимо да сложим мечтата си на пауза. Възроди се старото статукво, което сякаш се окопити и започна да размахва сбръчкан пръст и да нарежда, че държавата е счупена, че цените преди са били много по-ниски, че те са опитни и ще внесат ред в хаоса. А хаос нямаше, имаше опит да се внесе ред в държавата, на която сума години не и стигна времето да въведе елементарни услуги в полза на хората, като въвеждането на пълноценно електронно правителство, реформи в съдебната власт и прокуратурата, създаването на предпоставки за липса на корупция, която да изяжда парите на хората и те да получават срещу данъците си продукт със съмнително качество, който се разпада още преди да изтече гаранцията.
Ако живеете в София, само се огледайте около себе си. На власт в столицата е ГЕРБ с послушната си марионетка издигната за кмет, която вече 12 години оставя градът да се руши, да тъне в мизерия, тъмнина, кал... Въздухът, който дишаме е отровен, като вместо да се прави нещо по въпроса, се разместват датчици измерващи замърсяването, така че да покажат по-ниски стойности. Градският транспорт е доведен до просешка тояга, като нищо не беше направено за оптимизирането на неговите маршрути, повечето от които са абсолютно същите, като преди 30-40 години, въпреки, че градът и неговите жители са променили из основи своя живот и поведение, както и маршрути.
В малките градове и села положението също не е розово. Ако не си послушен, няма да получиш дърва за отопление на нормална цена или пък ще ти спрат напояването на нивата, ще пратят ветеринар да избие животните ти и други такива действия ще ти подскажат, че трябва да мълчиш.

Прокуратурата и съдът са се превърнали в параван за всички незаконни действия на обхванатата от пипалата на мафиотския октопод. Те могат да изперат всеки, да прекратят разследване, но могат да бъдат и безпощадна бухалка. И са го доказали неведнъж.

На всичко това трябва да се сложи край. И това можем да направим само ние като помислим добре за кой искаме да гласуваме - дали сме склонни да дадем гласът си заради сеир или кратък келепир или ще помислим трезво и ще се доверим на тези, които не само са ни обещали нещо, но и са показали, че могат да изпълнят обещанията си. А дори и да ни обещаят нещо, да не са го направили с мисълта, че това е просто обещание - такова действие се усеща, особено ако човек е наблюдателен.
Няма да ви казвам за кого да гласувате. Призовавам ви да го направите и да помислите за себе си и децата си в този момент, да подходите към процеса като към покупка на личен автомобил. И двете действия носят последствия за вас. Първото, гласуването или негласуването се връщат по най-разнообразни начини, като от нас зависи дали те да са в положителна или отрицателна конотация. И първото и второто могат да ни вкарат в разходи, а дори и да застрашат живота ни.