Apple iPhone - един голям мит

от Teri на 30 юли 2007, 18:09

Категории: Видеокастинг - Хардуер - Забавление
Етикети: apple , iphone , steve , djobs , myth

 
Всичко трябваше да е чудесно. Появява се нов играч сред производителите на мобилни телефони, истерията в интернет е голяма, всички чакат със затаен дъх да се появи новото чудо, което както изглежда ще е толкова революционно, че ще прати в небитието Nokia, Sony-Ericsson, LG, Benq, Samsung и другите.
Без никакви реклами, само слухове и истерия в интернет, iPhone се превърна в сензация още преди да се е появил. Според мнозина това е бил много хитър маркетингов ход на Джобс. Обаче...
Телефонът се появи. Оказа се едно разочарование. 8 GB памет (iPod има много повече!), никаква възможност да се инсталира друг софтуер, освен този, който Apple е заредила, използва се само Apple Safari като уеб браузър, работата с виртуалната клавиатура е неудобна, звукът, който устройството генерира при възпроизвеждане на музика не е точен (според експерти), няма UMTS (само EDGE!).. И най-вече, продава се на цена от 600 долара, обвързан с тарифен план към AT&T за 2 години, с който цената му скача на 2000 долара.

Едно голямо разочарование. След голямата истерия последва голямото плюене на разочаровани почитатели на Apple. Което си беше напълно в реда на нещата.
Ето едно весело клипче, което ще ви демонстрира възможностите на iPhone по забавен начин :)