Лунна магия ,Истината за вуду магията

от fallen_angel на 24 ноември 2005, 11:00

 
Лунна магия

Лунни фази и магияПри ползване на лунна магия от особено значение са фазите на Луната. Много от ритуалите са съобразени с положението на Луната в зодиакалните знаци.
Основните лунни фази са:
* Растяща луна (І-ва и ІІ-ра четвърт) - най-подходящо време за магии за любов, растеж, процъфтяване, придобиване.
* Намаляваща Луна (ІІІ-та и ІV-та четвърт) - най-подходящо време за разрушаване или спиране на неприятни ситуации.
* Пълнолуние - най-подходящо време за гадания, предсказания и проракуване.
Луната в отделните зодиакални знаци носи допълнителна сила на ритуалите.
Луна в Овен
Това е най-доброто време за правене на магии за лидерство, авторитет, възраждане, обновяване, духовно извисяване, за придобиване на воля. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на лице, глава или мозъчна дейност също се правят през този период.
Луна в Телец
Това е най-доброто време за правене на магии за любов, недвижими имоти, материални придобивки или пари. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на гърлото, шията и ушите.
Луна в Близнаци
Това е най-доброто време за правене на магии за комуникации, смяна на местоживеене, писане, публични изяви и пътуване. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на рамене и ръце, дихателна система.
Луна в Рак
Това е най-доброто време за правене на магии за дома и семейното огнище. Ритуали за здраве свързани със заболявания на гръден кош и стомах.
Луна в Лъв
Това е най-доброто време за правене на магии за авторитет, сила и власт, кураж, плодородие, раждане. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на горната част на гърба, гръбначен стълб, сърце.
Луна в Дева
Това е най-доброто време за правене на магии за намиране на работа, интелектуални дейности, здраве и диети. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на нервна система и черва.
Луна във Везни
Това е най-доброто време за правене на магии за изкуство, правосъдие, съдебни дела, партньорски взаимоотношения и връзки, ментална стимулация, карма, емоционален баланс. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на долната част на гърба, бъбреци.
Луна в Скорпион
Това е най-доброто време за правене на магии за секс, сила, мощ, психично уравновесяване, тайни и фундаментални трансформации. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на репродуктивните органи.
Луна в Стрелец
Това е най-доброто време за правене на магии за публични изяви, съдебни дейности, пътувания, разкриване на истината. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на черен дроб, бедрени кости и ханш.
Луна в Козирог
Това е най-доброто време за правене на магии за организация, амбиция, признания, кариера и политически дейности. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на колената, зъбна кост, кожа.
Луна във Водолей
Това е най-доброто време за правене на магии за образование, свобода, създаване на имидж, разрешаване на проблеми, екстрасензорни способности, приятелски връзки, премахване на лоши или нездравословни навици. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на прасците на краката, кръвта.
Луна в Риби
Това е най-доброто време за правене на магии за работа със сънища, ясновидство, телепатия, музика, изкуство. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на лимфната система и хранене.

Ритуал за намиране на работа
Растящата Луна може да помогне да се изпълни вашето желание за нова работа или нова длъжност.
В първия ден от тази фаза, напишете на бял лист хартия:
'Искам веднага да намеря нова работа' или 'Искам веднага да имам нова длъжност'.
Сложете я в бяла чиния и отгоре поставете 7 зърна ориз. Когато желанието ви се изпълни или целта бъде постигната, засадете зърната ориз.


Автор: Камелия Евстатиева


Истината за вуду магията

Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата Вуду произхожда от воду, което означава ‘дух’ или ‘божество’ в превод от езика Фон, едно от наречията Догони- район в Западна Африка, където именно се намира дома на вуду божествата - Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба, влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето Догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездие Сириус. Освен  под името Вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като Сантерия, Макумба, Кандобле и т.н.
Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове, с различни имена. Доста от хората мислят, че Вуду се състои от кървави ритуали и изравяне на трупове. Истината е, че съществуват и подобни практики, но освен тях Вуду включва цялостна система от знания, посредством която човек може да овладее силите на природата. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни  и затова е желателно да се усвояват с учител, ако желаете можете да преминете тази програма.

Както споменах в началото, религията Вуду, въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си е африканска. А най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. От тук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканският маг всеки предмет, животно или човек, излъчва невидими за обикновенния човек  набор от звуци, които предствляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията.