Сапунени мехури

от DF на 17 февруари 2010, 11:28

Етикети: измама , лъжа , телевизия , сериали , морал , етика , сапунени опери , турски

 

 

 

От известно време безумно се радвам, че не ми се налага да гледам телевизия. То, какво да и’ гледа човек. Пускам някоя програма и ме връхлетява я  някой „Листопад”, я някоя „Незабравима”, пък дали е Инджи Перлова, К/Гонджа Министершова, М/Е/Л/да Лъжоалчнова или друга сърцераздирателна, да не вярваш, че  имало и турски кльощавелки, от вида кухавекови, разликата е само в името. И като изключим системното мозъчно промиване, което налагат медиите, aми тези дни седнала и леля ми да ме убеждава какви невероятни морални, етични и прочие качества носили турските сериали. Да, ама да ги разправя на онези, дето няма да проверят, а аз съм от онези, дето непременно проверяват и не ми трябват 20 сериала с по 200 серии и 1 серия ми e много, то 10 минути напълно ми стигат и съм схванала картинката все едно съм и сценарист, и режисьор.

И проверих... И само как проверих... Направо свят ми се зави.

Като се закакосваха и забаткосваха из роднини, не роднини и със случайни минувачи, направо се питам:” Бе в Турция, да не би всички да са си братчеди, като в нашите ЦК-та?”. За мое съжаление няма как да получа правилен отговор. Както и да е с братчетската картинка лесно се свиква, защото и тук си я имаме, ама по едно време като се зацелуваха ръце, като се закланяха на тоя и ония старец, направо ми заприлича на нашенски Заговезни. Пък си викам:”ако вземат и по едно темане да ударят, баш ще го докарат по истински харемски.

 И понеже стана на въпрос, я да вземете да прощавате, че беше прошки по нашите български земи, ако още са ни останали такива, че нещо тези дни изпадам в едни съмнения, заради пустите Инджита, Мехмедовци, Мусатовци, паши, аги и други подобни.

И като прескочите горното нелирическо отклонение е редно да ви кажа, че темата ми беше за пустия му морал и етика. Бе, какъв морал видяхте в тия турски сериали и каква етика, бе хора? Не се били събличали... Е голяма работа голи ли са или облечени, всичките им герои са лъжци и измамници, гледат се в очите и се давят в измама и на това вече морал и етика ли му викаме по нашите земи? Въпросът ми разбира се е риторичен, защото то отдавна е ясно, че на нас действителността ни е яко топната в калта на измамата и лъжата, но пък на това да му викаме морал, хайде, моля, моля, ама нещо на мен не ми се връзва с моята представа за отношения.

 И как може, докато ония си показват лъжата, в която живеят нашият драг ТЕЛЕзрител да се заблуждава, че идело реч за морал и етика?

Ей, ЗЯПЧО Тъпунгерски чисто български, тук не иде реч за морал, брато, нито за етика, а много си намирисва на харем пълен с безмозъчни ханъми и морално-етични кастрирати.

Ха, сега си признайте, много ли ви харесват тия образи? Щото нашите лъжци и измамници, ако не ни стигат, можем да си поръчаме и някой и друг съседски, дори се сещам кой може да изпълни народната поръчка....

 

П.П. Не съм ядосана, просто се надявам на нашите ТЕЛЕвизионери да им дойде акъла и да свалят гадните сапунки от най-гледаното време, защото взе да им става много сапунено и хлъзгаво на малкото непромити мозъчни клетки...

И не съм ядосана. Малко съм отвратена, обаче.