Как хайдут Сидер на два пъти превзе Босфора

от swetew на 09 юни 2013, 16:03

Категории: Гражданско образование - Човекът и обществото - Цитати - Коментари - Политика
Етикети: журналистика , политика , волен сидеров , атака , бтв , цветанка ризова , лора крумова

 
Някой нормален човек да симпатизира на Босфор ТВ? 
Телевизията, която уж бе на Рупърт Мърдок, но мажоритарният  дял излезе, че е притежание на ... Георги Гергов! Телевизията на безкрайните и оскотяващи турски сериалчета, на евтината и просташка манипулация, която роди "всенародните любимци" като Миролюба Бенатова и предизвика протестиращите по улиците на София, Пловдив и Варна да гонят с презрение платените БТВ-журналистчески подлоги.
Та БТВ бе решила да организира публичен линч над лидера на "Атака" Волен Сидеров. В едно от най-попрулярните си публицистични предавания "Лице в лице", в близост до най-гледаното време (18.30-19 часа), с безспорно най-добрата си и опитна журналистка Цветанка Ризова.Само дето сметките пак излязоха "без кръчмар". Ризова се държа според очакванията - агресивно и напористо, зададе своите презварително подготвени провокационни въпроси. Но успя да запази необходимата обективност, дистанция и ако щете толерантност, за да не противоречи на казаните истини. А Сидеров бе стихията си - с факти и аргументи, сполучливи цитати от предишни публикации, предавания и страхотни, образни метафори. На въпроса за осигурения кворум последва блестящия ответ: " Да, ако нямаше Народно събрание - нямаше да има и правителство! Ако нямаше България - нямаше да има и правителство!" Наяве излязоха отдавна известните, но все така комични истини, че Бойко Борисов мрази да чете текстове по-дълги от половин страница, че за пожарникаря метафорите като тази за "издутите бузи" са заключени откъм преносен смисъл на израза. Затова дойде логично и брилянтното, изпълнено с гордост изявление: "Аз уволних Бойко Борисов!"
Тук му е мястото да вметна, че не само лидерите, а и платените "герберски" коментатори са тотално простеещи люде.  Те хиляди пъти тиражират, че лидерът на "Атака" бил "турчин" или "помак", за което подсказвала фамилията му. Само дето са забравили от ученическите години (или не са го чели въобще?) един класически разказ на Йордан Йовков. В него Гунчо (неразбралите кой е този герой да ми пишат на личната поща за персонален урок) споделя, че е "от Сидеровите" пък си е чист, натурален българин.Още по-идиотски са воплите на платените ченгета по форумите, че Сидеров бил "прост" и "глупав". Те, както и своите "герберастки" и комунистически патрони, се задоволяват с драсканици по форумите и глупави интервюта в контролирани медии. За разлика от блестящият публицист и журналист Волен Сидеров - автор на великолепните, наградени, преиздавани и признати за еталон в жанра книги като "Българофобия", "Властта на Мамона", "Бумерангът на злото".
Ризова обаче е и остава над нивото на форумните "плъхове". Затова бързо се ориентира към тактическо отстъпление с изразите: "Това е вярно, но..." или "Това е наистина е цитат от моето предаване и все пак..." Нейните опити за коварна контраатака с "нахлуването" в Столична община не бяха убедителни.
Време е и за втората скоба. Репортажите по Алфа ТВ без монтаж показаха как секретарката на столичната кметица любезно кани депутатите от Атака в кабинета. Там те чинно седнаха да дочакат някой да ги приеме, без да "ровят", нито дори да докосват чужди папки и документи. Видя се и срещата със заместничката г-жа Бояджийска - разменените поздрави и ръкостискания. Просташките намеци за някакво "нахлуване" бяха безвъзвратно погребани със силата на истината. И след правдивия разказ за ситуацията Ризова призна победата на опонента в един наистина неравностоен, но толерантен публичен дуел. 
Но БТВ не признава пораженията! Тя поиска реванш и то веднага! 
Само дето избра най-неподходящия човек - пародията на журналистка Лора Крумова. Крумова наистина е  ограничен човек и професионалист. Нейните "умения" се свеждат до няколко заучени фрази и твърдения, подсказани от редактора в слушалките. Боже, що за медия е това, що за "журналисти" са тези, които се примиряват да им диктуват "отгоре" и то в ефир какво да говорят и как да се държат?Но каквато медията, такива и журналистите. Крумова повтаряше упорито, тъповато заучената фраза, че Цветанов е бил само веднъж гост на нейното предаване и то "миналата седмица". А лидерът на патриотите безапелационно я смаза с независимите проучвания на медийни агенции, че Борисов и Цветанов са преекспонирани с хиляди изяви в медйното пространство. Липсата на аргументи Крумова прикри с обидни реплики към лидера на "Атака". Нарече го дори "лумпен". Ала притисната до стената, глуповато отричаше да знае, как нейният колега Слави Трифонов е бил осъден от Волен Сидеров на трета, последна инстанция за подобни обиди.Почти разплакана тя призна за "хормонален дисбаланс", с който се помъчи да оправдае интелектуалната си и речева немощ. Но не можем да не се присъединим към пожеланието на атакиста, Лорчето да се успокои, да сготви някоя манджа в къщи, да си намери мъж и баща на детето си, за да не израстне и то комплексирано като нея.
На финала на разговора стана дума и за проституцията - политическа и всякаква друга. Но отново прозрачните намеци на "злото" намериха своя "бумеранг". Всички нормални зрители знаят, че да си журналист на медията БТВ означава да имаш "опит в проституцията", както унищожително заключи Сидеров. Ако Ризова бе победена "по точки", то за този диалог най-точната терминология е "явно превъзходство".
Вместо финал да подскажем на Гергов и послушници, че подобни медийни "завери" вместо да изиграят лоша шега на лидера на "Атака", демонстрират неговите най-силни качества на публицист и политик. Може би или все пак, изправен пред труден политически избор, Сидеров е на път да излезе с чест от ситуацията - да изтърпи временно "по-малкото зло" на комунистическата номенклатура пред безумната диващина на мутро-полицаите и техните слуги.