Пътешествията на мълчаливия Влади

от Deneb_50 на 19 декември 2012, 16:30

Категории: Приятели

 
Неговите пътешествия започваха обикновено в четвъртък около  пет и половина в малкия уютен клуб. Сядаше някъде около средата на задните редове. Мисълта му, несъгласна с неговите действия бурно протестираше.
Тя тръгваше заедно с гостуващият автор по незнайни пътеки  Неочаквано и за самия него се озоваваше ту в Испания по времето на маврите, а оттам прескачаше до Африка. Виждаше се,като най-довереният градинар на Семирамида във висящите и` градини.
В следващият момент вече  беше в някой бедуински лагер с  налягалите камили под оскъдните сенки на някой оазис.  Още не успял да осмисли всички картини, които мисълта му представяше той вече се намираше в разгара на битката за Виена.
В другите дни пътешествията му започваха от старият римски път над града. Слънчевите лъчи огряваха клонките люляк.Тогава Влади  се качваше на тях и като един голям “Оле, затвори очички” политаше над града и останалият свят. Трябва  да му признаем, че той не само разбираше цветята но можеше и да разговаря с тях. Летенето също не му беше чуждо.
Дори когато си поръчваше чай от близката до клуба кръчмичка, немирната му мисъл не стоеше спокойно. Водеше го в Страната на утринната свежест, където красива азиатка късаше внимателно чаените листа. Влади  отпиваше от чая си, наслаждаваше се на вкуса му и на разговорите  и споровете на останалите от клуба, които се пренасяха по някакъв незнаен начин в  малкото заведение.
11.12.2012.