ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОДОБРЯВА МАСОВАТА ЦЕНЗУРА (АНТИТЕРОРИСТИЧЕН РЕГЛАМЕНТ)

от arebe magare на 13 април 2019, 18:04

 
 
Комисията LIBE (за "Граждански свободи") вчера (8 април 2019) одобри доклада върху регламента за антитерористична цензура. Този доклад ще бъде тектсът, който ще бъде обсъждан след няколко дена от събранието на Европейския парламент.

Текстът, във вида, в който е приет [1], предвижда една власт на една държава членка (административна или съдебна) да може да задължи всеки Интернет оператор да премахне до един час дадено съдържание, което тя счита като терористично. Това нереалистично задължение ще има за последствие унищожаването на малките и средни платформи. То просто ще засили надмощието на Гугъл и Фейсбук, които вече работят с държавите, за установяването на една безконтролна масова цензура - това е и самата цел на този регламент, предложен през септември от Европейската комисия. 

За пореден път Европейският парламент доказа, че не е способен да се противопостави на натиска от Европейската комисия и от правителствата. След приемането на директивата за Авторските права преди две седмици, този вот е един нов, още по-застрашителен етап, към масовата автоматизирана цензура. 

Следващият вот би могъл да се състои още идната седмица, по време на последната пленарна сесия на Европейския парламент. Нашата битка следователно още не е приключила: болшинството от европейските депутати все още не са в течение за този регламент. Ние трябва да ги призовем още сега и да им изложим нашите аргументи. 

Посетете страницата на кампанията за връзка с тях и убеждаването им в отказа на месовата цензура. 

https://www.laquadrature.net/en/terreg/ 
 
 
Позовавания: 

1. Докладът, приет вчера все още не е публикуван, но отговаря почти изцяло на тези Компромисни поправки
 
 
 
Текстът на английски, френски и испански: 
https://www.laquadrature.net/en/2019/04/08/european-parliament-accepts-mass-censorship-terrorism-regulation/ 
 

 
logo
 
La Quadrature du Net (Льа Куадратюр дю Нет - "квадратността на интернет") насърчава и защитава фундаменталните свободи в дигиталния свят. Асоциацията се бори срещу цензурата и наблюдението, независимо дали идват от държави или частни компании. Тя изследва как дигиталната сфера и обществото си влиаят взаимно. Тя работи за свободен, децентрализиран и еманципиращ Интернет. 
 
 
 
Ето и един коментар към публикацията от Фейсбук страницата на Thinkerview 
https://www.facebook.com/Thinkerview 
 
No photo description available.
"Презареждане на системата, моля изчакайте..."