Такааа / за турските сапунки, пак/

от DF на 02 юни 2010, 20:32

Етикети: свобода , сериали , ботев , удавяне , сапунки

 
Турските сапунки някак ни влязоха в къщите и под кожите,превзеха ни телевизорите и съзнанието. Няма да им коментирам качеството, защото не ги гледам. Леко ги избягвам, защото редките ми срещи с тях ми изглеждат като много гаден начин за промиване на мозъци. Трябва да видим какъв висок семеен и морален начин на живот имат нашите съседи и то само когато ги обединява лапачката на масата, а през другото време няма земен грях, който да им е чужд. Аз на това не му викам морал, викам му лицемерие. Но както и да е. Не ми е думата за съседското лицемерие, дето ни дави във фалшив морал.

 Думата ми е за днешния ден.

 Знаете ли кой е Ботев? Можете ли да кажете поне едно негово стихотворение? Аз се сещам за няколко, но не ги знам без грешка. Признавам си. Но помним ли каква кауза имаше този човек? Борил се е за освобождение на нашата страна от османско/турско робство. Суперрр! Обаче в деня на Ботев и падналите за свобода на България по най-гледаните телевизии ни заливат с турски сериали. Бе, ние освободихме ли се през 1878г. или има грешка в учебника?

 Та за какво ми беше думата? АААА, да за турските сериали. Всеки ден ни давят с тях. ОК! Не можеше ли днес да ни спестят поредното удавяне?