БСП се уплаши за края си

от entusiast на 08 май 2007, 14:24

Категории: България - Политика
Етикети: Станишев , овчаров , БСП , топлото , румен овчаров , луканов

 
Страх тресе БСП. Скандалът започнал с прибирането в ареста на Вальо Топлото се разраства лавинообразно и заплашва да бутне от властта столетницата. “Начинът на движение на този скандал ужасно напомня последните месеци на 1996-а година, когато правителството на БСП падна.” Със свежа памет се оказа тази Татяна Дончева, по-известна като “Поразяващата уста”.
Ясно е, че в духа на традициите си левицата се страхува най-много обаче от врага с партиен билет. “Според мен в този скандал има задкулисни участници, които с времето ще станат ясни”. Това каза още Дончева помолена да коментира думите на Първанов по скандала. А те бяха: “Станишев закъсня”.
Истинската причина е друга. Столетницата има от какво да се бои. Развитието на скандала изкарва на светло мафиотската същност на властта. Чукаш Топлото, прибирайки го в ареста, а се пука следствието и падат две зам.-министерски глави. Самият мегаминистър Овчаров.пък излиза в отпуск… засега. А в този политико-икономически кадаиф не е ясно докъде може да се стигне разплитането. Съчленяването на най-печелившите отрасли –енергетика и икономика в ръцете на Румен Овчаров също навява асоциации с паметния период 96-97-а, когато БСП изтърва властта. Тогава енергийните преговори с Русия бяха в ръцете Андрей Луканов. А той беше убит…