Сайт "Нашето детство"

от swetew на 18 май 2008, 10:33

Категории: Разни - Училище - Цитати - Клуб Графоман - България - Коментари - Музика - Литература - Култура и изкуство - Приятели - Купон
Етикети: детство , сайт , носталгия , недоразумение

 

Всичко хубаво на този свят започва с... недоразумения?! Бях доста учуден, когато видях на мейла си извинително писмо. Неизвестен и доста любезен господин ми съобщаваше, че поради прибързаност без мое съгласие са препечатали един от разказите ми "Спомен" http://www.bglog.net/Literatura/17603 от тукашната общност "Литература" в техния сайт. Разбира се източникът бе цитиран добросъвестно, но все пак недоразумението бе налице.
Кликнах на поставения линк и влязох в общността "Моето детство", за да остана там дълги часове. Проектът е с "некомерсиална цел" и цели да събре част от атмосферата на отминалите десетилетия. Затова всички, които са били деца от 60-те до края на 80-те години могат да напишат нещо в него.
В различните рубрики като "Училище", "Пионерската организация", "Градовете тогава", "Нашите филми", "Музика" и доста други всеки може да си припомни миналото и да напише свой постинг за него, придружен със снимки, аудио и видео, със спомени и лично съпреживяване.
Лично аз веднага извиках дъщерите пред монитора. С огромно удоволствие изслушахме песните от "Войната на таралежите" и "Крокодила Гена", гледахме епизод от "Ну, погоди!", прочетох им с трепет за незабравимата лагерна песен "ЛекаР с ноЖ!". И те се развълнуваха доста, накрая ми подхвърлиха:
- Тате, май си намери света на миналото!
- Не аз, той ме намери - отговорих им с усмивка.
Накрая на постинга ще трябва да отбележа, че интересът към друг сайт не е "изневяра" на БГЛОГ(светнаха ми как и други автори от блога вече са публикували там!). Нали никой не мисли, че от целия виртуален свят трябва само тук да влизаме? И ни липсва общност "Ретро" (в общност "София" бе направен подобен опит, но за съжаление без успех).
Така че: за хората около "зрялата" възраст, които знаят сладката болка на носталгията, пожелавам приятно пътешествие в "Нашето детство". От миналото не може да избягаш, от детството няма по-прекрасен миг (справка стиховете на Дебелянов). Защо да не му се насладим още малко?
 http://detstvo.noviniteb.com/