Шефът на БСП на път за ареста

от Major Dejanov на 26 април 2010, 15:56

Етикети: министър , станишев , бсп , борисов , премиер , юруков , шефът , заменки , гуцанов , валери цветанов , мирослав найденов , медузите

 
Станишев, както и други членове на правителството на Тройната коалиция трябва да бъдат подведени под отговорност за заменките. Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов, който допълни, че решенията за всички заменки над 100 декара са се взимали от Министерския съвет. Най-големите далавери са ставали с колективното решение на правителството, подчерта министърът.

Той обясни още, че държавата ще се опита да си върне в пари това, което е загубила, като компесаторният механизъм вече е готов. Според него при промяна на предназначението на горите, трябва да се заплати пазарната им стойност.

Найденов допълни, че там, където може, сделките ще бъдат разваляни.

Бившият директор на Държавна агенция по горите - Стефан Юруков и ексземеделски министър Валери Цветанов не са единствените замесени в далаверите, подчерта Найденов. Той увери, че ще има допълнителни обвинения към длъжностни лица, които са подписвали заменки.

А арестуваният за източването на общината във Варна при спецакцията “Медузите” Борислав Гуцанов е много, много близък на Станишев. Той е сред най-близките хора на лидера на БСП и бивш премиер. Това обяви премиерът Бойко Борисов.Премиерът коментира, че Медузата е лидер на местната организация на социалистите и председател на Общинския съвет във Варна и той се е облагодетелствал от близостта си със Станишев.
АСН