Студ и сняг наоколо - колорадска "озъбеност"...

от Tanichka на 07 декември 2009, 18:46

Етикети: колорадо , студ , сняг , лед , белота

 
След една прекрасна седмица на местния празник Thanksgiving (имахме на гости приятели с деца - децата щуряха, а ние се радвахме на разходки по удивително топло време, около 13-тина градуса С), навън дойде баба Зима.

Много озъбена баба Зима.

Цялата минала седмица царяха температури в областта на -10*С с известно "постопляне" за уикенда докъм нулата. Училищата не затвориха и клетите дечица, чиито родители нямат възможност (или желание) да ги закарат до училище с кола, вървяха в измръзващи сутрешни студове с -20*С температура и леден бръснещ вятър.

Днес отново е поредния леден ден, -15*С, но животът си тече бял и чист. Иначе, ако го гледаш през прозореца, гледката е направо като коледна картичка. Снегът не е много - вероятно заради ниските граници на температурите, но си е ледена красота. Само за наблюдение.










Снощи бяхме на българско гости за Никулден и колите ни се оказаха затрупани за 3 часа под новонавяла преспичка, докато ние сме яли, пили и веселили :)

А, да похваля домакините ни - ядохме огромен пълнен шаран със сирене. Уникално! Това е някаква рецепта от западна България и цялата внушителна група ядачи си облизаха пръстите. Имаше и вариации на тема риба - пържена съомга, салати с риба тон, японско суши, салата от октоподи и каламари - ей такива местни опции за пищна рибена трапеза. И винце, де, то се знае - българска група празнува.

Та, след подобна топлина завзела душата и стомаха, риненето на кола попаднала под чистонова преспа не е голям кеф. Малко като в онази весела шведска реклама, дето един чичо рина и чисти фолксвагена си, за да тръгне на работа, и когато натисна алармата, за да го отвори - изпиука съседната кола. Който я е гледал рекламката се е научил да внимава коя кола отрива енергично...:)

И така - поздрави изпод леда и снега! Дошло е време за греяно вино, но засега за всички работещи си остава виртуално...