1.60 за билет в София

от Teri на 16 април 2016, 00:09

Етикети: билет , софия , градски транспорт , автобуси , метро , прошко , прошков

 
Честно казано, отвратен съм от общинския съвет в София. Увеличиха цената на билета с довода "Цената не е качвана от 2008-ма година". Това струва ли ви се истински довод?
В същото време транспорта продължава да се ползва от малцинствени групи, които не плащат нито за билет, нито за карта. И не вярвам, че увеличаването на цената на билета ще промени това. Напротив, ще направи и от българите "ептен цигани" и ще почнем да се оглеждаме като гърмяни зайци за контрольори...
Аз лично смятам когато имам възможност да карам колата си. Очукан Opel Corsa, който харчи пренебрежително малко на газ. Но дали това е решението? Нали трябваше софийска община да направи така, че да ни стимулира да слезем от колите? Получава се тъкмо обратното.
Множество булеварди се стесниха по безумен начин за да се разкроят велоалеи, които само човек не ценящ своя живот би ползвал. Отдалеч прозираше, че се правят само за да се направи нещо, пък каквото и да е то. За съжаление сега планът става още по-прозрачен - стесняват се булевардите за да се откажат шофьорите да ползват колите си и да се качат на градски транспорт, където да дадат по-висока цена за това удоволствие. А ЦГМ е една бездънна яма и няма нито разчети, нито обосновка за по-високите цени.
Постоянно хвалят метрото. Величаят го. Обаче в пиков час не можеш да се качиш във вагона, случвало ми се е да чакам следващия много пъти. А ако успея да вляза, то усещам че се водя в "душегубка"... Очевидно, че с този капацитет и интервал на предвижване няма смисъл да се вкарат "още хора под земята", както колегите журналисти обичат да се изказват, освен ако не се вземат мерки за оптимизацията на метрото. По-къси интервали на придвижване например.
Разочарован съм и от Прошко Прошков. Чувствам се предаден от него. Гласувах за него, а той се продаде. Не съм сигурен, че се е продал, просто го усещам. Усещам го по глупавите му обяснения. Мен лично не ме вълнува това, че годишната карта става 365 лв. Да, отдавна знам, че имаш ли пари, тогава ти е най-евтино всичко. Транспорт, отопление, почивка... Тъй че за лично мен този аргумент на Прошко не върши работа.
Отвратен съм!