Разменнната монета съвест

от Shikolina на 09 юли 2007, 14:30

Категории: България - Коментари - Новини - Нещата от живота - Невчесани мисли - Политика - Събития - Размисли - Ежедневие
Етикети: рила , съзнание , старнджа , седемте рилски езера , природа. простест , несправедливост

 
Какво получават нашите държавници и обкръжението им от застрояването на туристически комплекси в защитени природни територии. И какво губим ние хората плащащи на тази държава.
И така до 29 юни 2007 г., когато ВАС в тричленен състав с председателАндрей Икономов обявява за нищожна заповедта от 1995 г, с коятоСтранджа се обявява за природен парк. Решението е подписано с особеномнение от съдия Юлия Ковачева.
И ето все пак започват демонстрации на хора обичащи природата и решени да заявят открито несъгласието си с "щипането" на природата ни. Но се оказва че висши магистрати и техните подвалстни силови групировки са навързани като коледни герлянди.
 Когато в Понеделник демонстриращитезатвориха Орлов мост, 35 от тях бяха задържани от полицията. Тованакара кмета на София Бойко Борисов да призове "момчетата" да не си"играят на революционери".
Два дни след това "зелените човечета", както умалително наричат хората останали с малко съзнание в душите си искат разрешение за протест пред министерството. Борисов този бял рицар на достойнството и правдата отказва.
Кметът посочи две причини за решението си: посещението на президента наГермания Хорст Кьолер ("не виждам защо някой - дори в името на правилнакауза, трябва да му се търкаля в краката") и гражданските права насофиянци ("и в името на най-благородната кауза не бих позволил центърътна този двумилионен град да бъде блокиран") Малко след простеста следват репетиции за парада, който полицията си организира от тази година (страността на този грандомански парад е повод за друга тема).
Младите хора са решени да спасим странджа. Нека обаче направим нещо и за Седемте рилски езера. Защото там съсипват още един национален парк. С много по ненационален подход. Не знам за Вас, но някак си си мисля, че не може до едни от най високите върхове на Рила да има път с размерите на магистрала Тракия, а тя самата все още да не е достроена. Не може да се постъпва така безнаказано. И всеки с малко останало съзнание може да направи нещо