Работна събота

от Teri на 13 май 2016, 23:15

Категории: Философия - Нещата от живота
Етикети: работа , гергьовден , събота , празници , 2016 , отработване , продуктивност

 
Истинско безсмислие е да се отработва в събота. Поне с такова впечатление съм през последните години. 
Моето мнение се основава на моите наблюдения през последните години. Гледам хората около себе си, виждам колко празно е метрото, дори забелязвам засилен трафик към уеб сайтовете.
Защо се получава така?

Всичко е много просто. Събота е. На никой не му се работи. Най-малко му се отработва. Съответно това се случва с почти всеки и работата намалява дори в сектори, които иначе работят добре. Примерно в сферата на обслужването работата намалява, защото много хора си взимат отпуска този ден. Други пък са на работа, но някак работата не спори. Далеч по-интересно е да се разгледа фейсбук или пък да се прочете някой виц. 
И това е нормално според мен. Някак съботата си се приема за свещена. Ден в който се почива, правят се приятни неща със семейството, пикник, разходка из природата, посещения на интересни места, дребни ремонти в къщи... 
Подсъзнателно на човек му е трудно да се настрои на работна вълна. Още по-зле става, ако навън е слънчево, птичките пеят своята песен прекрасна, въздухът ухае на люляк...

Затова си мисля, че отработването в събота е безсмислено. Нито е продуктивно, нито носи полза на бизнеса, най-малко на хората които се налага да изтърпят един безсмислен ден на работното си място. Ден в който нито има работа, нито ти се работи.
Така ли е и при вас? 2016 г. ни донесе доволно количество празници и поне няколко съботи отработихме. Какви са вашите впечатления?